Κοίτα, εμείς είμαστε μια υπερχρεωμένη χώρα. Δανειζόμαστε για να πληρώσουμε τα δανεικά, για λάθος μακροοικονομικούς δείχτες, μειώνουμε μισθούς και συντάξεις, αφήνουμε μια ύφεση να μπει μες τη ζωή μας, να μας διαπεράσει σαν κρύος αέρας, να μας ανατριχιάσει και να φτάσει ως το κόκκαλο.

Μα κοίτα, εμείς μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ξεκινάμε επενδύσεις στην ενέργεια, θα φερθούμε έξυπνα και θα εξασφαλίσουμε ανάπτυξη για εμάς και τα παιδιά μας. Θα μάθουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Το ίδιο και το κράτος.

Κοίτα, εμείς ζούμε τα καθημερινά κλάματα στα σκιερά δωμάτια των σπιτιών, την φτώχια να σκαρφαλώνει σαν αναρριχόμενο φυτό στις πολυκατοικίες. Περί το 31% του Ελληνικού πληθυσμού κινδύνευε να τους χτυπήσει την πόρτα το 2011, τώρα πόσοι άραγε να είναι υπό το όριο της φτώχειας;!

Μα κοίτα, εμείς… Εμείς δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε ο ένας τον άλλον, δεν είμαστε η μειοψηφία ή ένα περιθώριο στην κοινωνία. Όλοι μας λίγο έως πολύ συμμεριζόμαστε τα ίδια προβλήματα. Ανεργία, Θλίψη, Αβεβαιότητα. Και; Θα αφήσεις τον καιρό σαν σαράκι να σιγοτρώει τη ζωή σου; Αφού δεν είσαι μόνος.

Κοίτα, εμείς ελπίσαμε σε ψέματα. Μας πήραν τα μέτρα 3 φορές και πάλι τα ρούχα δεν μας κάνουν, είναι μεγάλα για μας λένε. Κοίτα, τα παιδιά μας βλέπουν στη θάλασσα φουρτούνες και δεν υπάρχει καράβι να τους περιμένει.

Μα κοίτα, εμείς θα φτιάχνουμε σχεδίες. Τα παιδιά μας ξέρουν να φτιάχνουν τις καλύτερες πατέντες. Τα έμαθες; Όλο και περισσότερα πανεπιστήμια ασχολούνται με την καινοτομία. Θα τα καταφέρουνε να μου το θυμηθείς. Εμείς μπορεί να μην παραδίδουμε στρωμένο μονοπάτι στα παιδιά μας, αλλά τέτοιο δρόμο, να το δεις, εμείς δεν θα καταφέρναμε ποτέ να φτιάξουμε.

koitaemeis1

– Κοίτα, εμείς παλεύουμε μόνοι να ισορροπήσουμε τα ανισόρροπα. Χαιρόμαστε με ψεύτικα πλεονάσματα και τα παιδιά μας, που λες, τα εξοστρακίζουμε από την Ελλάδα. Είναι αυτά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που δεν μπορούν άλλο να τα κρατήσουν.

Μα κοίτα, εμείς θα παλέψουμε για τον πολιτισμό. Πολιτισμό θα μας φέρουν τα παιδιά μας αφού γυρίσουν και πολιτισμό θα προάγουμε με τον Τουρισμό. Και μιας και είπα Τουρισμό… Το δικαίωμα για ελεύθερο camping δεν θα μας το κλέβουν για πολύ ακόμη, θα δεις.

Κοίτα, εμείς θα πληρώνουμε τέλη μέχρι και στα ποδήλατα.
Μα κοίτα, εμείς θα κάνουμε το ποδήλατο αρχή.

Κοίτα, εμείς ανήκουμε σε μια Ευρώπη που μας αναγκάζει να πληρώνουμε.
Μα κοίτα, εμείς ανήκουμε σε μια μεγάλη κοινωνία, που θα αναγκαστεί να θυμηθεί τα ιδανικά της, αυτό είναι μονόδρομος!

Κοίτα, εμείς σκοτώνουμε για ένα εισιτήριο. Τίποτα δεν είναι στο χέρι μας.
Μα κοίτα, εμείς ακριβώς για αυτό το λόγο θα ενώσουμε τα χέρια μας. Βλέπεις; Εμείς γινόμαστε ένας κύκλος χωρίς αρχή μέση και τέλος. Βλέπεις; Εμείς δεν δεχόμαστε μέσα στον κύκλο ρατσισμό.

– Κοίτα, εμείς…
Ναι κοίτα, ΕΜΕΙΣ.

Νίκος Γκολφινόπουλος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X