Της Δήμητρας Ρούπα

Κορίτσια μου αγαπημένα. Φύγετε από κακοποιητικά περιβάλλοντα, παρατήστε μανάδες, πατεράδες, αδέρφια, συντρόφους, και φύγετε. Μην περιμένετε να αλλάξουν τα πράγματα, μην δίνετε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες, μην συγχωρείτε, μην προσεύχεστε, μην διαχειρίζεστε τη δυστυχία, μην διανοηθείτε ότι σας αγαπά όποιος ξερνάει βία πάνω σας, δεν παρέχουν καμία ασφάλεια οι τέσσερις τοίχοι.

Κορίτσια, δεν υπάρχει πολύς χρόνος, δεν έχετε χρόνο, πρέπει να φτιάξετε γρήγορα μία βαλίτσα και να φύγετε, το έχουν κάνει κι άλλες γυναίκες, ξέρω μερικές, δεν είστε λιγότερο ικανές ή δυνατές, σας φαίνεται βουνό, αλλά είναι μόνο ένα βουναλάκι που περπατιέται και μετά θα έχει θέα και βασικά θα κερδίσετε τη ζωή σας, κυριολεκτικά φοβάμαι, σε πολλές περιπτώσεις.

Κορίτσια, δεν θέλουμε να δούμε άλλα πρωτοσέλιδα, φύγετε εσείς, γιατί μέχρι να πέσει η πατριαρχία θα έχουν πέσει κι άλλα κεφάλια και είναι ωραία τα κεφάλια μας, τα θέλουμε στη θέση τους, φύγετε κορίτσια και θα δούμε μετά τι θα κάνουμε, καταρχάς πρέπει να παραμείνουμε ζωντανές. Γιατί βασικά έχουμε πόλεμο και όπου και να πάτε, όταν νιώσετε ασφαλείς από τον εφιάλτη, θα πρέπει να πολεμήσουμε και για τις υπόλοιπες. Να το ξέρετε, θα πρέπει να γίνουμε κάτι σαν σωματοφύλακες, η μία για όλες και όλες για μία, γιατί αλλιώς δεν γίνεται.

Και θα νικήσουμε γιατί αυτόν τον κόσμο θα τον αλλάξουμε ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουμε από πάνω του.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια