Το γράμμα μιας 7χρονης μαθήτριας δημοσίευσε δασκάλα στις ΗΠΑ αποκαλύπτωντας το πραγματικό πρόσωπο των Χριστουγέννων για πολλά παιδιά στην Αμερική. Για αρκετά παιδιά η μαγεία των Χριστουγέννων δεν υπάρχει ακόμα και στην χώρα του αμερικανικού ονείρου.

Η μικρή έγραψε: «Αγαπητέ Άι Βασίλη ήμουν καλή. Θέλω να μου δώσεις μια κουβέρτα, μια μπάλα για τον αδερφό μου και φαγητό».

Η δασκάλα της Ρουθ που δημοσίευσε το γράμμα της μικρή της μαθήτριας έγραψε στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Όταν οι μαθητές σου ζητούν από τον Άγιο Βασίλη φαγητό, κουβέρτες ή ένα κρεβάτι αντί για παιχνίδια, η καρδιά σου ραγίζει. Ελπίζω να μπορέσω να πραγματοποιήσω μερικές από τις ευχές τους».

Ενώ πρόσθεσε ότι άλλοι μαθητές της «ζήτησαν πετσέτες και ζεστό νερό. Πολλά από τα παιδιά δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένα για τα Χριστούγεννα και δεν βρίσκουν κάνεναν νόημα σε αυτά, καθώς πράγματα δεδομένα σε εμάς δεν είναι σε αυτά».

Δεκάδες άνθρωποι από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία συγκινημένοι από το γράμμα της μικρής ανταποκρίθηκαν και δώρισαν κουβέρτες και παιχνίδια.

Σημειώνεται, ότι στην πόλη Edinburg του Τέξας, όπου διδάσκει η Ρουθ, τo 31% του πληθυσμού ζει στα όρια της φτώχειας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια