Μια πορεία αρκετά διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε πόλη της Κρήτης

Με αφορμή την προ ημερών καταγγελία γυναίκας για απόπειρα βιασμού σε βάρος της στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, το βράδυ της Παρασκευής έλαβε χώρα μαζικότατη πορεία ενάντια στο βιασμό, αλλά και την… «κουλτούρα» του.

Δεκάδες άτομα διαφόρων ηλικιών συγκεντρώθηκαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου, βροντοφωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην «κουλτούρα του βιασμού».

Η απόπειρα βιασμού που καταγγέλθηκε δημοσίως από το ίδιο το θύμα μέσω διαδικτύου, είχε γίνει αργά το βράδυ της 25ης Μαίου: Συνεπώς, η ώρα που έγινε η πορεία το βράδυ της Παρασκευής (μεταμεσονύκτια) είχε έντονο συμβολισμό: Οι διαδηλώτριες και οι διαδηλωτές διατράνωσαν το θάρρος τους, δείχνοντας στους… επίδοξους βιαστές ότι η νύχτα και το σκοτάδι δεν θα πρέπει να λογίζεται ως σύμμαχός τους…

Η φωτογραφία προέρχεται από τον ιστότοπο της Φεμινιστική / ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδας Ρεθύμνου «Φύλο και Φτερό» που διοργάνωσε την πορεία.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Από neakriti

 

Διάβασε ακόμη:

Πάντα φταίει ο βιαστής!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X