Ένα άγριο θέαμα σόκαρε τους πάντες μέσα σε κτηνιατρείο στο Ηράκλειο της Κρήτης το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής. Νεαρός Ηρακλειώτης μπήκε μέσα κρατώντας στο χέρι του ένα μικροσκοπικό γατάκι που είχε στην κοιλιά του περασμένο ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Το είχε βρει πεταμένο στον δρόμο και έτρεξε να βρει ένα κτηνίατρο μήπως προλάβει να το σώσει.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Πατρίς, εκείνη την ώρα στον χώρο βρισκόταν ένα ζευγάρι που είχε πάει τον σκύλο του να γεννήσει και ο κτηνίατρος Γιώργος Πιπεράκης που άμεσα περιποιήθηκε το άτυχο ζώο τού αφαίρεσε το ξύλο και του έδωσε αντιβίωση.

Ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα

“Δεν έχω ξαναδεί κάτι τόσο σοκαριστικό”, δήλωσε ο κτηνίατρος Γιώργος Πιπεράκης. “Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν ένα αποκρουστικό θέαμα. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχει άνθρωπος που έκανε κάτι τέτοιο σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα και όμως υπάρχει” συνέχισε, ενώ χάρηκε ιδιαίτερα με την εξέλιξη αυτής της άσχημης ιστορίας.

Το ζευγάρι που έζησε από την πρώτη στιγμή τις αγωνιώδεις προσπάθειες του γατιού, που δεν έχει ηλικία πάνω από 1,5 μήνα, να επιβιώσει, αποφάσισε να το υιοθετήσει. Το γατάκι αναρρώνει με μεγάλη ταχύτητα και ήδη έχει νιώσει την αγάπη και τη φροντίδα στο σπίτι τους. Ο Παναγιώτης Κατσιμπίρης και η σύζυγός του Αθηνά, οι οποίοι έχουν 5 παιδιά, ένα σκυλί ράτσας ροντβάιλερ που γέννησε τη Μ. Παρασκευή 12 κουταβάκια και υιοθέτησαν το άτυχο γατάκι που το ονόμασαν Λίλιαν, δήλωσαν στην εφημερίδα: “Είχαμε την αγωνία να πάει καλά η γέννα του σκύλου μας και αυτό που ζήσαμε στο κτηνιατρείο δεν μπορούμε να το βγάλουμε από το μυαλό μας. Μπαίνει μέσα ένα παλικάρι με ένα σουβλισμένο γατάκι. Το ξύλο από το σουβλάκι το είχαν περάσει από τη μια πλευρά της κοιλιάς μέχρι την άλλη. Κάποιοι το πέταξαν στο δρόμο να πεθάνει. Ήταν μια χουφτίτσα. Τι τους έκανε για να κάνουν κάτι τόσο φρικιαστικό;

“Ανατριχιάσαμε μ’ αυτό που είδαμε”

“Ανατριχιάζουμε και μόνο με τη σκέψη αυτού που είδαμε, σοκαριστήκαμε πολύ άσχημα”.

Ο Παναγιώτης Κατσιμπίρης και η σύζυγός του, δεν χρειάστηκε να το σκεφθούν πολύ. Όταν ξεγέννησε ο σκύλος τους, πήραν μαζί με τα νεογέννητα κουτάβια και το τραυματισμένο τιγρέ γατάκι.

“Αναρρώνει, τρώει, παίζει με τα παιδιά μας”

“Η αντιβίωση λειτούργησε πολύ καλά. Το γατάκι μας ήδη νοιώθει καλά, τρώει, τρέχει, παίζει με τα παιδιά μας. Ο καθένας μας το ίδιο θα έκανε, θα το έπαιρνε σπίτι του. Είναι ένα άκακο πλάσμα που κακοποιήθηκε βάναυσα από ανθρώπους που δεν πρέπει να λέγονται άνθρωποι” μας είπε ο Παναγιώτης, που το κρατάει συνεχώς στην αγκαλιά του και το χαϊδεύει τρυφερά, όπως η σύζυγός του και τα παιδιά τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]