Το Ισραήλ απελευθέρωσε την Κυριακή τον 18χρονο παλαιστίνιο κρατούμενο Χασάν Ταμίμι, ο οποίος έχασε την όρασή του λόγω ιατρικής αμέλειας μέσα στη φυλακή, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του και η Παλαιστινιακή Κοινωνία των Κρατουμένων .

Ο Αμπντουνασίρ Ταμίμι, θείος του Χασάν, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι ο ανιψιός του φυλακίστηκε τον Απρίλιο παρά την εύθραυστη υγεία του. Ο Χασάν υπέφερε από ηπατικά και νεφρικά προβλήματα ως αποτέλεσμα της δυσαπορρόφησης πρωτεΐνης από την πρώιμη παιδική του ηλικία και είχε ανάγκη ιδιαίτερης διατροφής και θεραπείας. Ωστόσο, το Ισραήλ δεν επέτρεψε την πρόσληψη φαρμακευτικής αγωγής στον νεαρό Παλαιστίνιο με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του.

«Παρά το γεγονός ότι ενημερώσαμε το ισραηλινό κράτος με ιατρικές εκθέσεις, δεν έδωσαν καμία σημασία και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε», δήλωσε ο Αμπντουνασίρ Ταμίμι.

Ο Χασάν Ταμίμι συνελήφθη στις 7 Απριλίου 2018 με την κατηγορία ότι «πέταγε πέτρες στα ισραηλινά στρατεύματα», και αργότερα μεταφέρθηκε στη στρατιωτική φυλακή Οφέρ, κοντά στη δυτική Ραμάλα, για να δικαστεί τον Ιούλιο. Ο Χασάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μόνο όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή του, ένα μήνα μετά την κράτηση του.

Η Παλαιστινιακή Κοινωνία των Κρατουμένων (PPS) δήλωσε ότι ο Χασάν έχασε την όρασή του λόγω «ιατρικής αμέλειας».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X