Καλεσμένος στο πολιτικό πάνελ του ΑΝΤ1 βρέθηκε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος επιδόθηκε σε κρεσέντο ρατσισμού και ομοφοβίας, αφού υποστήριξε ότι η ψήφος των Ρομά, των φυλακισμένων, των μεταναστών και των ΛΟAΤΚΙ+ (σ.σ. για τον ίδιο άτομα με ιδιαιτερότητες) έχει λιγότερη αξία απ΄αυτή της υπόλοιπης κοινωνίας.

Οι δηλώσεις του έκαναν έξαλλο τον παρουσιαστή, Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος τις χαρακτήρισε ως «φασιστικές και χρυσαυγίτικες».

Κάποιες από τις φασιστικές δηλώσεις του:

«Θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνθεση των ανθρώπων που τον ψήφισαν. Αν τελικά είναι οι Ρομά, αν τελικά είναι οι άνθρωποι με τις ιδιαιτερότητες, αν είναι οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών, αν είναι τελικά οι λαθρομετανάστες.

Είναι μειωμένης ανεξαρτησίας σε σχέση με την ψήφο. Διαφορετικά ψηφίζει ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο επιστήμονας Έλληνας πολίτης.

Εάν η αισθητική της αριστεράς είναι οι Ρομά, είναι οι ιδιαιτερότητες… δεν είναι το ίδιο να έχεις για ψηφοφόρο το ανεξάρτητο, τον ελεύθερο επαγγελματία.

Οι άνθρωποι με τις ιδιαιτερότητες. Αυτοί είναι οι ψηφοφόροι σας. Οι γκέι και οι Ρομά.»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

*Αλιευμένο από το Antivirus

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X