Το καλοκαίρι φτάνει και ημερολογιακά. Ο καιρός για ταξίδια φτάνει και το μυαλό ήδη τρέχει εκεί. Ίσως και κάποια από τις εικόνες που σας δείξαμε “μ’ αεροπλάνα και βαπόρια” να σας έδωσε το σκίρτημα που χρειάζεται για να επισκευφθείτε κάποιον ακόμη όμορφο προορισμό. Μία αφορμή για ένα ακόμη όμορφο ταξίδι. Στη σημερινή φωτογραφική συλλογή θα τιμήσουμε τη ματιά.

Τη ματιά στο μικρό, τη ματιά από το σημείο, τη ματιά στον χρόνο. Εικόνες που μαζεύουμε με διαφορετικούς τρόπους και βρίσκονται πέρα από το συνηθισμένο. Μία μικρή πεταλούδα που χαρίζει τη φυσική της ομορφιά στην αγνή φύση του χωριού. Μία πόλη που αντιμετωπίζεται με πλημμέλεια χαρίζει χρώμα από το υγρό γαλάζιο της στον διαβάτη του πιο γραφικού μικρού δρόμου. Μία παραλία δείχνει το άγριο πρόσωπό της, γυμνό από κοσμικότητα, στο έλεος του καιρού.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μοσχοχώρι Φθιώτιδας. Προσπαθώντας να ξεφύγεις από τη βουή και το γκρίζο πρόσωπο της πόλης, οδηγείσαι σε κάποιο χωριό αρκετά χιλιόμετρα από την Αθήνα, όπου η άνοιξη έχει χαρίσει τα δώρα της και μπορείς πια να μυρίσεις τα ανθισμένα λουλούδια και να συναντήσεις τα πιο όμορφα πλάσματα. Έτσι και μια πεταλούδα κάνει την πρώτη της βόλτα πηγαίνοντας από άνθος σε άνθος, απολαμβάνοντας τον ζεστό ήλιο. Η κίνησή της φευγαλέα αλλά η εντυπωσιακή εμφάνισή της δεν σε αφήνει αδιάφορο…

Μελίνα Βελιμέζη

 patra

Δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα αυτού του πατρινού δρόμου. Θες γιατί έμοιαζε να βρίσκεται σε νησί, θες γιατί το γραφικό τοπίο κρατούσε τις εντυπώσεις μου μακριά από τις επιγραφές των οδών. Πόλη με πλήθος νεοκλασικών και ταπεινότερων παλαιών κτηρίων, με λίγα -πάλι καλά να λέμε- από αυτά μόνο να έχουν συντηρηθεί ή/και αναπαλαιωθεί, έχει τις ομορφιές της κρυμμένες. Μεσημεράκι, λίγο πιο πέρα τα παιδιά έγραφαν ερωτικά ποιήματα στους τοίχους- “είσαι το άλλο μου μισό, να το θυμάσαι, σ’ αγαπώ!”- και η Πάτρα χαρίζει μία από τις ομορφότερες θέες της.

Αλέξανδρος Βάκουλας

 platys gyalos

Πλατύς Γυαλός Μυκόνου. Βροχερή μέρα και η θάλασσα έχει αγριέψει. Η παραλία δε θυμίζει καθόλου τις φωτογραφίες που διαφημίζουν τον Πλατύ Γυαλό στο ίντερνετ, ώστε να θαυμάσουν οι τουρίστες τον επόμενο ταξιδιωτικό τους προορισμό. Αυτή η φωτογραφία δεν είναι καθόλου μαγευτική. Ο Πλατύς Γυαλός είναι άδειος από λουόμενους που φωτογραφίζονται και ξεσαλώνουν. Οι ξαπλώστρες λουξ, που το καλοκαίρι κοστίζουν δεν ξέρω και ‘γω πόσα ευρώ τη μέρα για να ‘ναι οι celebrities πρώτη μούρη, τώρα είναι μουσκίδι απ’ τη βροχή. Αυτός είναι ο αληθινός Πλατύς Γυαλός, όταν τα φλας των φωτογράφων σβήνουν, οι διασημότητες γυρνάνε στα σπίτια τους και το νησί ηρεμεί και προετοιμάζεται για την καλοκαιρινή περίοδο. Ακόμα και υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες, όμως, η παραλία είναι πανέμορφη.

Μαρία Δελαγραμμάτικα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια