Κυκλοφόρησε το τεύχος 21 του περιοδικού Πανοπτικόν. Το σημείωμα του συγγραφέα και εκδότη του περιοδικού Κώστα Δεσποινιάδη

Υπάρχει ένας πολύ ωραίος μύθος για το μικροσκοπικό πουλί κολιμπρί, που μου τον θύμισε με άλλη αφορμή ο ποιητής Αντώνης Αντωνάκος. Όταν έπιασε φωτιά στη ζούγκλα όλα τα ζώα άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητα και λούφαξαν στη λίμνη. Το κολιμπρί βουτούσε κάθε τόσο στη λίμνη, γέμιζε με νερό το μικροσκοπικό του ράμφος και μετέφερε νερό, προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά. Τα άλλα ζώα που παρακολουθούσαν αμέτοχα την καταστροφή, το κοιτούσαν με απορία. Κάποια στιγμή ο ελέφαντας φώναξε στο κολιμπρί: Μα δεν βλέπεις ότι είναι μάταιο αυτό που κάνεις και πως δεν πρόκειται να σβήσει η φωτιά; Το κολιμπρί απάντησε: Εγώ κάνω αυτό που μου αναλογεί.
Αυτό που μας αναλογεί, λοιπόν, κι εμείς από εδώ.

Κ. Δεσποινιάδης

panoptikon-21

Πηγή: Από τη σελίδα των Εκδόσεων- Περιοδικού Πανοπτικόν στο facebook

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X