Ένα σοκαριστικό βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε από κάμερα παρακολούθησης στην Αλάσκα είδε το φως της δημοσιότητας. Το υλικό παρουσιάζει έναν άνδρα με το γιο του να σκοτώνουν μια μαύρη αρκούδα και τα μωρά της και την ίδια ώρα να βγάζουν φωτογραφίες το θέαμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, ταυτόχρονα βροντοφωνάζουν πως ποτέ δεν θα συλληφθούν για την πράξη τους όσο τα ζώα αργοπεθαίνουν.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από το «Humane Society» δείχνει τον Άντριου Ρένερ και τον γιο του, Όουεν να πλησιάζουν το καταφύγιο των ζώων στο νησί Έσθερ και στη συνέχεια να τα πυροβολούν σκοτώνοντας και τα τρία αρκουδάκια που βρίσκονταν μέσα.

Μια φωτογραφική μηχανή για την άγρια φύση είχε τοποθετηθεί εκεί καθώς τα ζώα αποτελούσαν μέρος μια μελέτης.

Τα πλάνα δείχνουν τον Ρένερ και τον γιο του να πυροβολούν μέσα στο κρησφύγετο ενώ ακούγονται οι κραυγές των ζώων. Στη συνέχεια σέρνουν την νεκρή μητέρα έξω και ακούγονται να φωνάζουν «Δεν θα μπορέσουν να το συνδέσουν ποτέ σε μας».

Το συγκλονιστικό είναι ότι αμέσως μετά ο γιος, Όουεν, ποζάρει για φωτογραφία κρατώντας το πόδι της νεκρή αρκούδας.

«Εγώ και εσύ δεν παίζουμε. Πάμε όπου γουσ*** και σκοτώνουμε ότι γουσ****», ακούγεται να λέει ο ένας από τους δύο άνδρες.

Το κυνήγι και ο θάνατος αρκούδας είναι παράνομη σε εκείνη την περιοχή.

Ο Άντριου Ράνερ καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή 2 μηνών και πρόστιμο ύψους 20.000 δολαρίων. Επίσης του κατασχέθηκαν, τα όπλα, το φορτηγό και οτιδήποτε άλλο είχε μαζί του εκείνη την ημέρα. Και οι δύο άνδρες έχασαν τις άδειες κυνηγιού.

Οι δύο κυνηγοί καταγράφηκαν από κάμερα που είχε τοποθετηθεί προκειμένου οι επιστήμονες να παρακολουθούν τις τρεις αρκούδες στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας.

Η σφαγή, όπως γράφει ο Guardian, σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2018 ενώ οι αρχές στην Αλάσκα έδωσαν μόλις πρόσφατα το βίντεο στη δημοσιότητα.

Ο Άντριου Ρένερ καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση και 20.000 δολάρια πρόστιμο, ενώ ο γιος του υποχρεώθηκε σε κοινωνική εργασία. Και για τους δύο ανακλήθηκε η άδεια του κυνηγού.

Πληροφορίες Guardian, Huffington Post,

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X