Στη εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άνοιξε τα εσώψυχά του στην πρωινή εκπομπή του Alpha για να συζητήσει για τα «σοβαρά» θέματα που απασχολούν τον πολίτη, όπως τον χωρισμό και την επανασύνδεση με την Μαρέβα, για το κολύμπι, το Netflix που κατάφερε να δει στο κινητό του (!) και για το τι θα έκανε αν η κόρη του έβγαινε με κάποιοι που ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από το άνευ ουσίας κουτσομπολιό ο Κυριάκος είπε και το ανεπανάληπτο για να δικαιολογήσει ότι δεν έχει πολύ επαφή με το νοικοκυριό: «’Εχω πλήρη αίσθηση ότι οι βασικές δουλειές στο σπίτι γίνονται από τη νοικοκυρά». Με άλλα λόγια οι βασικές δουλειές στο σπίτι γίνονται από τη γυναίκα όχι από τον άντρα, είπε ο Μητσοτάκης και αναπαρήγαγε την πιο στερεοτυπική πατριαρχική αντίληψη των εποχών του ’60, ότι δηλαδή ο φυσικό χώρος της γυναίκας είναι η κουζίνα.

Στην εποχή του #MeΤoo και του κινημάτος υπέρ των αμβλώσεων, όπου οι γυναίκες αγωνίζονται ξανά για το δικαιώμά τους να είναι ελεύθερες να επιλέγουν για το σώμα τους και τη ζωή τους, ο Κυριάκος βγαίνει στην ελληνική τηλεόραση για να πει στην νοικοκυρά την σεξιστική του λογική θυμίζοντας άλλες εποχές: οι δουλειές του σπιτιού είναι για τις γυναίκες, τελεία και χαμόγελο.

Εποχές που μάλλον ο Κυριάκος αναπολεί. Στο τέλος θα μας πει ότι το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια