Δεν πιστευα ποτέ στη φυγή,
ούτε στον κατακερματισμένο εγωισμό,
ούτε καν στο ξεπεσμένο σφυγμό μίας στιγμής

Ο,τι φθείρεται, αποδεικνύει το υπαρκτό,
μη ξεχνάς, ότι μάθαμε να αγγίζουμε μία ψευδαίσθηση ευτυχίας

Παρόλα αυτά, δεν έπαψε να ξεφτίζει και να λιγοστεύει.

Όπως τα χαμόγελα, το πάθος, η γοητεία του πρώτου.
αναίμακτα θέλησα να γκρεμίσω την ουτοπία,
επώδυνα το πέτυχα

Άδειασες εκείνο το μπουκάλι,
γεμάτο άμμο από στιγμές

Δεν το ξέρω…

Λες αν είχα χαράξει εκείνο το δέντρο, που κράτησε μία αγκαλιά μας, να ήσουν εδω;

Βρεγμένα τα ακροδάκτυλα μου καθημερινά,
ανήμπορα να δώσουν ένα τέλος

Στα ίδια αγγίγματα πλέον νιώθω απόσταση,
μου έκλεψες ό,τι αγάπησα περισσότερο
μου έκλεψες εσένα…

Κ.Π

“Ο ποιητής είναι ένας τύπος που περνά τον χρόνο του σκεπτόμενος τι είναι αυτό που πάει στραβά και παρότι γνωρίζει δεν γίνεται ποτέ να ανακλύψει, περί τίνος πρόκειται, συνεχίζει γι’ αυτό να στοχάζεται και να γράφει. Προσπαθεί να γίνει παντοτινός σε μία κοινωνία που βασίζεται στον χρόνο…”, Τζακ Κέρουακ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

X