Πρωτοφανές, για τα δεδομένα της Κύπρου, περιστατικό ρατσιστικής βίας, που παραπέμπει απευθείας σε πρακτικές της Κου Κλουξ Κλαν, αποκάλυψε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της μεγαλονήσου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Αφρικανός μόνιμος κάτοικος Κύπρου μετέβη στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετήσει γνωστούς του και στη συνέχεια επέστρεψε με ταξί στο σπίτι του, κοντά στον αστυνομικό σταθμό της πόλης, περίπου στις 4 τα ξημερώματα.

Αφού πλήρωσε το ταξί, κατευθύνθηκε με τα πόδια μέχρι την είσοδο του σπιτιού του. Λίγο πριν πλησιάσει σε αυτήν, σταμάτησε δίπλα του ιδιωτικό αυτοκίνητο και από αυτό κατέβηκαν πέντε άτομα, τα οποία φορούσαν άσπρες κουκούλες. Προτού προλάβει να αντιδράσει, τον άρπαξαν, τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον κτυπούν σε διάφορα μέρη του σώματός του. Στη συνέχεια, του άνοιξαν το στόμα και με τη χρήση πένσας κατάφεραν να του βγάλουν τέσσερα δόντια.

Παρά τις κραυγές πόνου του Αφρικανού, κανένας από τους γείτονες δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε, αφού δεν υπήρξαν κλήσεις στην αστυνομία.

Η επίθεση δεν καταγγέλθηκε ούτε από το θύμα. Ο ίδιος αποδίδει την επιλογή του να κρατήσει το στόμα του κλειστό για το περιστατικό στον ρατσιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε  στο παρελθόν από μέλη της αστυνομίας και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν καταγγελίες του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, κάλεσε το θύμα της επίθεσης, εάν θέλει και το επιθυμεί, να προβεί σε σχετική κατάθεση-καταγγελία. «Ως Αστυνομία, επιθυμούμε να έχουμε γραπτή κατάθεσή του για το επεισόδιο, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε σχετική διερεύνηση» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Ως Αστυνομία έχουμε και τους ειδικούς επιστήμονες και λειτουργούς, έχουμε και τους αστυνομικούς που μπορούν να χειριστούν τέτοιες υποθέσεις και γι’ αυτό θέλουμε να δώσει κατάθεση. Του διασφαλίζουμε ότι θα γίνει μια σωστή και αντικειμενική διερεύνηση. Τα όσα καταθέσει θα διερευνηθούν με κάθε σοβαρότητα».

*Αλιευμένο από το tvxs

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X