Να θυμηθώ να ξεσκονίσω τα βιβλία μου! Να διαβάσω όλες τις υπογραμμισμένες λέξεις που κάποτε με καθόρισαν κι έζησα «εκατό χρόνια μοναξιά». Ήρθε η στιγμή να βγω να παίξω..

Να θυμηθώ να ποτίσω εκείνη την αλόη που κουβαλώ χρόνια κι όλο ξεχνάω στο πίσω μέρος της αυλής. Ευτυχώς που και άνυδρη μπορεί να επιβιώσει!

Να θυμηθώ να πετάξω το χθες μέσα στη χοάνη του χρόνου που όλα τα αλέθει. Αρκετά με τις αναθυμιάσεις εκείνης της εποχής!

Να θυμηθώ να σε ξεχάσω. Παρατράβηξε όλο αυτό το κουβάλημα. Ήρθε η ώρα να ησυχάσει το μέσα μου!

Να θυμηθώ να ακούσω τα παιδιά. Τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες μόνο καθαρά στόματα μπορούν να τις ξεστομίσουν!

Να θυμηθώ να φάω ένα παγωτό στη μέση του χειμώνα. Να χαμογελώ στους περαστικούς και να νομίζω ότι είμαι πολύ γενναία και σπουδαία που πάω κόντρα στα στερεότυπα!

Να θυμηθώ να κηδέψω τις απώλειες. Όσο θρήνησα, θρήνησα! Καιρός να βρω νέους συνταξιδιώτες πιο θαρραλέους και ατρόμητους. Να μοιραστούμε τη βαλίτσα μας!

Να θυμηθώ να γράψω ένα τραγούδι για σένα. Ένα τελευταίο! Που να μη θυμίζει τίποτα από την αλήθεια σου μα να ‘χει μόνο αυτό που νόμισα για σένα. Την ψευδαίσθηση!

Να θυμηθώ να πάω μια βόλτα στη θάλασσα. Να δω καράβια να φεύγουν και να μη ζηλέψω που δεν είμαι μέσα. Η στεριά μου είναι οι άνθρωποι μου. Εδώ θα μείνω!

Να θυμηθώ να πω «ευχαριστώ» σε φίλους που είναι πάντα εκεί, στα σκοτάδια και στις ηλιόλουστες μέρες μου χωρίς ερωτήσεις και περιττές φλυαρίες. Ένα χέρι στον ώμο αλαφραίνει το βάρος μας!

Να θυμηθώ να ξεκουράσω τα μάτια κοιτώντας παιδιά να παίζουν. Να ξεκουραστεί και η ψυχή μου που αγριεύει από το παράλογο και το δεδομένο των ανθρώπων.

Να θυμηθώ μια μέρα να σου πω ότι δε θυμάμαι πια τίποτα. Να μου απαντήσεις κι εσύ που πήγε όλη εκείνη η αγάπη που σου είχα! Δε μπήκε σε κανένα μικρό μπουκαλάκι! Δε χώρεσε σε κανένα μπαούλο. Εξανεμίστηκε και χάθηκε! Έγινε χαρταετός! Να θυμηθώ να σου πω ότι είμαι χαρούμενη γιατί η ελευθερία είναι πιο σημαντική! Πέταξε τις αλυσίδες! Πάντα εκείνη ξέρει καλύτερα!

Να θυμηθώ να καλωσορίσω ό,τι νέο έφερε η ζωή κι αξίζει μια ευκαιρία χωρίς ασπρόμαυρες εικόνες και θλιμμένα τραγούδια! Τόσα πολύχρωμα μπαλόνια! Θα πάρω το μέρος των χρωμάτων!

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια