Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την 16χρονη Αχέντ Ταμίμι πραγματοποίησαν σήμερα Παλαιστίνιοι και αλληλέγγυοι στο Μοναστηράκι. Η Α. Ταμίμι είχε συλληφθεί επειδή χαστούκισε ισραηλινό πάνοπλο στρατιώτη, σε μια προσπάθεια να αμυνθεί στην εισβολή του ίδιου και άλλων στρατιωτών στο σπίτι της. Γι’ αυτή της την πράξη έχει σε βάρος της πλήθος κατηγοριών και κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκιση. Η εκδίκαση της υπόθεσης γίνεται αύριο.

Στη διαδήλωση καλούσαν η Διεθνής Αμνηστία και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό. Όπως σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία περισσότερα από 350 παιδιά κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές και κέντρα κράτησης.

“Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Λευτεριά στην Αχέντ Ταμίμι”, “Νίκη στην Ιντιφάντα – Λευτεριά στην Παλαιστίνη” και “ΣΥΡΙΖΑ τσιράκια των σιωνιστών – πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών”, ήταν τα συνθήματα που ακούγονταν από τους διαδηλωτές. Οι Παλαιστίνιοι δεν περιορίζονταν μόνο σε αυτά, αλλά χόρευαν στους παραδοσιακούς τους ρυθμούς και χαμογελούσαν. Παρά τις δυσκολίες διατηρούν την περηφάνια τους.

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια