Μπορεί να ακούμε κάθε μέρα στις ειδήσεις για νέα μέτρα και περικοπές, αλλά στον χώρο του ποδοσφαίρου φαίνεται ότι θα υπάρχουν πάντα χρήματα για πολυδάπανες μεταγραφές…

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, από το γεγονός ότι τρεις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι, κατάφεραν να βρουν θέση στην λίστα με τις 25 ακριβότερες όλων των εποχών.

2012/2013
Η μεταγραφική περίοδος έληξε και το 3pointmagazine σας παρουσιάζει τις 25 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού, με αυτές των Χουλκ (Πόρτο-Ζενίτ), Τιάγκο Σίλβα (Μίλαν-Παρί Σεν Ζερμέν) και Εντέν Αζάρ (Λιλ-Τσέλσι) να κλέβουν την παράσταση.

Για τον αναλυτικό πίνακα πατήστε ΕΔΩ (επιλέξετε ρεκόρ μετεγγραφών 12/13 και εμφάνιση)

Όλων των εποχών

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο πίνακας με τις 25 ακριβότερες μεταγραφές όλων των εποχών. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται ακόμα στην κορυφή, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι από τις πρώτες πέντε θέσεις, τις τέσσερις τις κατέχει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Για περισσότερα ΕΔΩ

Οι «κουβαρντάδες»
Ο σύλλογος που πήρε το… πρωτάθλημα δαπανών για μεταγραφές το καλοκαίρι που μας πέρασε είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ξόδεψε συνολικά 147 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα συμβόλαια του κάθε παίκτη που ήρθε με μεταγραφή. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Τσέλσι με 100 εκατομμύρια ευρώ δαπανών και την τριάδα κλείνει η Ζενίτ με 95 εκατομμύρια ευρώ, αν και περίμενε την τελευταία μέρα των μεταγραφών.


Οι κερδισμένοι

Εκτός από τις ομάδες που ξόδεψαν, υπάρχουν και οι ομάδες που αποταμίευσαν και είχαν κέρδη από τα «πάρε-δώσε». Πρώτη για ακόμα μια χρονιά είναι η Πόρτο, δεύτερη μία ακόμα πορτογαλική ομάδα, η Μπενφίκα και τρίτη η Μίλαν.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι ότι το Ισπανικό πρωτάθλημα, όχι μόνο δεν πρωταγωνίστησε στις δαπάνες, αλλά είναι το έκτο (!) κατά σειρά στην σχετική κατηγορία. Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία κατέχουν κατά σειρά τις πέντε πρώτες θέσεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια