Σίγουρα όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλούσε για λιτό βίο, δεν φανταζόμασταν ότι θα ίσχυε ακόμη και για την ταμπέλα της ΕΡΤ.

Χτες η ΝΕΡΙΤ, το έκτρωμα της προηγούμενης κυβέρνησης, που σε ένα αυταρχικό κρεσέντο έκλεισε την ΕΡΤ, αποκαθηλώθηκε. Όμως ο τρόπος που έγινε, σε αντίθεση με τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης και τον ισχυρό συμβολισμό που είχαν, σκορπίζει απογοήτευση. Η ταμπέλα λογότυπο της ΕΡΤ που βρίσκεται πια στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής είναι το αποτέλεσμα της αφαίρεσης των δύο γραμμάτων από την ταμπέλα με το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ.

Η κοπτοραπτική στην ταμπέλα, μπορεί πρακτικά να είναι ευκολότερη από ό,τι θα ήταν η επαναφορά της παλιότερης (αντί να βγάλουν 2 γράμματα θα είχαν να βάλουν… 27) και φθηνότερη από ό,τι θα ήταν η παραγγελία μιας καινούριας, είναι όμως “λίγη” ως κίνηση. Είναι “λίγη” μπροστά στο “μαύρο” της 11ης Ιουνίου, στους αγώνες διαρκείας που δόθηκαν, στο ξύλο που έφαγαν εργαζόμενοι και διαδηλωτές, στην απαξίωση που γνώρισαν όσοι έμειναν μέχρι τέλους και δεν πήγαν στη ΝΕΡΙΤ όπως έκαναν οι περισσότεροι συνάδελφοί τους.

Δεν αρκεί να δίνεις ξανά ζωή στην ΕΡΤ, το θέμα είναι και πώς. Η ΝΕΡΙΤ ξηλώθηκε, έπρεπε όμως να ξηλωθεί και η ταμπέλα της. Ο αναγραμματισμός δεν ταίριαζε στην περίσταση και οι συμβολισμοί έχουν μια παραπάνω σημασία όταν φαίνεται πως αντανακλούν προθέσεις…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

X