Σε περισσότερες από 200 συλλήψεις ανθρώπων που διαδηλώνουν για το κλίμα στο κεντρικό Λονδίνο έχει προχωρήσει η βρετανική αστυνομία από την Δευτέρα, ημέρα αποκλεισμών σημαντικών μνημείων του Λονδίνου από την ομάδα ακτιβιστών Extinction Rebellion.

Στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει για όλη την εβδομάδα το κίνημα Extinction Rebellion, διαδηλωτές διαμαρτυρόνται για την κλιματική αλλαγή αποκλείοντας μερικά από τα πιο κεντρικά σημεία του Λονδίνου και άλλων πόλεων στον κόσμο. Δευτέρα και Τρίτη απέκλεισαν γέφυρες και σημαντικές διασταυρώσεις του Λονδίνου, όπως την Όξφορντ Σέρκους, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στην πρωτεύουσα. Αποτέλεσμα η βρετανική αστυνομία να προχωρήσει σε εκατοντάδες συλλήψεις ακτιβιστών.

Οι διαδηλωτές  ζητούν από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για την μείωση του διοξειδίου του άνθρακα σε μηδενικό ποσοστό μέχρι το 2025.

Παρά την καταστολή, η Extinction Rebellion τονίζει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα όπως είναι προγραμματισμένο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X