Η πρώτη μέρα στο σχολείο μπορεί να αποδειχτεί από αγχωτική έως τραυματική για ένα παιδί, ιδίως όταν δεν γνωρίζει κανέναν από τους συμμαθητές του. Ωστόσο, δύο μαθητές δημοτικού, στη Γουιτσιτά του Κάνσας, κατάφεραν να περάσουν το σκόπελο της πρώτης μέρας, δίνοντας μαθήματα συμπεριφοράς και αλληλεγγύης.

Η Κόρτνεϊ Μουρ, η μαμά ενός οκτάχρονου που μόλις τον είχε αφήσει στο σχολείο, περιγράφει το πώς αντέδρασε ο γιος της, Κρίστιαν, όταν είδε ένα άλλο αγόρι, καθισμένο κάτω σε μία γωνία να κλαίει απαρηγόρητο: «Πήγε να τον παρηγορήσει. Του έπιασε το χέρι και τον οδήγησε στην είσοδο. Περίμενε μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι κι έπειτα περπάτησε μαζί του στο σχολείο».

Η αντίδραση του μικρού Κρίστιαν αποδείχτηκε ιδιαίτερα αγχολυτική για τον συνομήλικό του, Κόνερ που πάσχει από αυτισμό.

Και, παρότι ο Κόνερ ήταν ενθουσιασμένος για την πρώτη του μέρα στο σχολείο, η νέα ατμόσφαιρα και τα νέα πρόσωπα τον άγχωσαν, εξηγεί η μαμά του, προκαλώντας αυτήν τη συναισθηματική κατάρρευση.

Ο Κόνερ είχε φτάσει νωρίτερα στο σχολείο, τα παιδιά περίμεναν τον προαύλιο χώρο, είχε πολλά πηγαδάκια και πολλή φασαρία: «Καταβάλλεται σχετικά εύκολα. Και είναι πολύ συναισθηματικός. Δάκρυα κυλούν από τα μάτια του όταν είναι λυπημένος, αλλά και όταν είναι χαρούμενος», λέει η ίδια, εκφράζοντας την καθημερινή αγωνία της για το γιο της πως κάποιος ίσως τον κοροϊδέψει επειδή δεν μιλάει σωστά ή επειδή είναι υπερκινητικός.

Όπως παραδέχεται η ίδια, όταν είδε την ανάρτηση της άλλης μαμάς, έβαλε τα κλάματα.

Για την ιστορία, τα παιδιά ταίριαξαν αμέσως. Από εκείνη τη στιγμή, κάνουν παρέα εκτός σχολείου.

«Με βρήκε και μου κράτησε το χέρι και έκλαψα από χαρά» λέει με αφοπλιστική παιδικότητα ο Κόνερ που ευγνωμονεί το νέο του φίλο γιατί δεν είδε σ’εκείνον ένα πρόβλημα, αλλά μόνο μία ανάγκη ενός αμήχανου παιδιού.

Πηγή: Cnn.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X