Το supermarket Edeka στο Αμβούργο της Γερμανίας απέσυρε για μια μέρα όλα τα προϊόντα που δεν παράγονται στην Γερμανία με στόχο να δώσει ένα μάθημα για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Οι πελάτες έκπληκτοι όταν έμπαιναν στο σούπερ μάρκετ διαπίστωναν ότι τα περισσότερα ράφια ήταν άδεια, ενώ τα προϊόντα ήταν λίγα και χωρίς καμιά ποικιλία.

Το Edeka επίσης φρόντισε να γεμίσει το κατάστημά του με ταμπέλες που έλεγαν: “Τόσο άδεια θα ήταν τα ράφια μας χωρίς τους ξένους” και “Θα ήμασταν φτωχότεροι χωρίς ποικιλία”.

Η Edeka είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Γερμανία.

“Τόσο άδεια θα ήταν τα ράφια μας χωρίς τους ξένους” (φωτογραφία: Sascha Müller/Sven Schmidt)

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια