Λένε ότι η Αμερική είναι ο καπιταλιστικός παράδεισος που ο κάθε άνθρωπος ονειρεύεται και η χώρα στην οποία τα πιο τρελά σου όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Και ισχύει αλλά μόνο για το 1% του αμερικανικού πληθυσμού, το υπόλοιπο 99% βιώνει τις συνέπειες του καπιταλισμού, όπως είναι η ανεργία, η ανισότητα κλπ.

Τα στατιστικά στοιχεία είναι σοκαριστικά:

• 45 εκατμ. άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους
• 50 εκατμ ζούν με επισιτιστική βοήθεια
• 1 στους 5 ζεί κάτω από το όριο της φτώχειας
• 49.9 εκατομ. ζουν χωρίς καμία ασφάλιση υγείας
• Η ανεργία είναι στο 10,7%, το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων 26 χρόνων
• Οι άστεγοι υπολογίζονται στα 3.000.000

Η Γενική Απεργία της 2 Νοεμβρίου στο Όκλαντ ήταν η πρώτη μετά από 65 χρόνια. Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσε τους δρόμους της πόλης, παρέλυσε όλη την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής κλείνοντας τράπεζες και λιμάνια.

Η Αμερική αντιστέκεται και επιμένει παρά τα απίστευτα κατασταλτικά μέτρα από την πλευρά της αστυνομίας η οποία μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει 2 διαδηλωτές, ενώ οι συλλήψεις, το ξύλο και οι εκκενώσεις είναι καθημερινές.

Μερικά από τα συνθήματα τους:
“Strike, Occupy, Shut it Down! Oakland is the People’s Town”
“Every Hour, Every Day! The occupation is here to stay!”
“Occupy Everything! Liberate Oakland”
“Politicians & Bankers, Liars & Thieves, We’re taking it back! We’re not saying please!”
“No more cops, we don’t need ‘em! All we want is total freedom”
“Shut Down OPD! Not the Public Library!”
“Let’s Go Oakland! Let’s Go!”

Η διεθνής εικόνα του υποτιθέμενου καταναλωτικού παραδείσου διαλύθηκε και αποκαλύφτηκε η αλήθεια…η Αμερική της ανισότητας, του χαρτόκουτου, της ανασφάλειας…η Αμερική του 1%.

(15/11/2011)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια