Αυτή την απάντηση δίνει νεαρός πελάτης κομμωτηρίου στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Η τηλεοπτική εκπομπή “What Would You Do” (Εσύ τι θα έκανες;) έχει στήσει ένα ψεύτικο επεισόδιο ρατσιστικής λεκτικής επίθεσης μέσα σε ένα κομμωτήριο γεμάτο πελάτες διαφόρων ηλικιών, προσπαθώντας να διακρίνει τις αντιδράσεις τους.

 

Το “θύμα” είναι μια λευκή κοπέλα που ενώ περιμένει το έγχρωμο αγόρι της δέχεται την “επίθεση” της επίσης έγχρωμης κομμώτριας. Το στερεοτυπικό σενάριο παίρνει σάρκα και οστά μπρος στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκομένων και ενώ μερικοί από αυτούς κάθονται ήσυχα, άλλοι πατάνε πόδι βάζοντας στη θέση της την κομμώτρια.

 

Μπορεί το “πείραμα” να γίνεται σε μια μακρινή χώρα, μπορεί οι διαφυλετικές σχέσεις να μην είναι τόσο διαδεδομένες στα καθ’ ημάς, αν όμως κάτι τέτοιο συνέβαινε μπροστά μας, πώς θα αντιδρούσαμε;

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια