Οι συγκεντρωμένοι με αφετηρία την κεντρική πλατεία δημαρχείου στο Περιστέρι, πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Βεάκη όπου λειτουργούν πολλά καταστήματα επισιτιστικού ενδιαφέροντος.

Σε όλη την διάρκεια της διαδήλωσης ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στην εργοδοτική βία και τρομοκρατία, το ρατσισμό, τον σεξισμό και την ακραία εκμετάλλευση που εμφανίζονται σε μεγάλη συχνότητα στον συγκεκριμένο κλάδο.

Οι συγκεντρωμένοι έμειναν για αρκετή ώρα στο κατάστημα όπου συνέβη το περιστατικό με τον διανομέα, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας έξω από αυτό. Αντιπροσωπία συνδικαλιστών και εκπροσώπων σχημάτων και συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση μπήκαν μέσα για να καταθέσουν αιτήματα και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους.

Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές από το χώρο του επισιτισμού, ο διανομέας, μετανάστης από το Πακιστάν, πρώην εργαζόμενος σε γνωστό σουβλατζίδικο του Περιστερίου, βρέθηκε άγρια χτυπημένος στο Αττικό νοσοκομείο όταν αρνήθηκε να υποκύψει στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Συγκεκριμένα, ενώ απασχολούνταν από 6 – 12 ώρες ημερησίως ο εργοδότης του τον υποασφάλιζε με αποτέλεσμα να μη μπορεί ούτε να ανανεωθεί η κάρτα εργασίας του. Όταν αυτός προχώρησε σε καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες διεκδικώντας τα αυτονόητα, ο εργοδότης επεδίωξε με τη μέθοδο των απειλών και της τρομοκρατίας να τον «πείσει»  να αποσύρει την καταγγελία φτάνοντας στο σημείο να βάλει μπράβους να «καθαρίσουν».

Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για στημένο καρτέρι και ψεύτικη παραγγελία στην νέα του δουλειά ώστε να αναγκάσουν το θύμα να υπογράψει εγγράφως δηλώσεις ώστε να αποσυρθούν όλες οι καταγγελίες. Όταν όμως ο διανομέας αρνήθηκε, οι μπράβοι τον χτύπησαν άγρια.

Πηγή: pandiera.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X