Από μαζικότητα και παλμό χαρακτηρίστηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Αθήνα. Στη διαδήλωση συμμετείχαν μεταναστευτικές κοινότητες, αναρχικές συλλογικότητες όπως η Ροσινάντε, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Λαϊκής Ενότητας.

Η πορεία ξεκίνησε από την οδό Ρηγίλλης έχοντας προορισμό τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων, όμως δεν έφτασε ως εκεί λόγω του αστυνομικού φραγμού με κλούβες των ΜΑΤ και διμοιρίες.

Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν το «λευτεριά στον λαό, θάνατο στον φασισμό».

Σε κείμενο που διαβαζόταν οι διαδηλωτές ανέφεραν: «Oι ναζιστικές φιέστες μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για συνεχή και οξυμένη αντιφασιστική επαγρύπνηση. Το χρωστάμε σε όσους υπέφεραν και αγωνίστηκαν ενάντια στους Ναζί. Στον καθένα και την καθεμία που θέλει να ζει ελεύθερα και ειρηνικά. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Φωτογραφίες του Μάριου Λώλου

 

*Δες αν θέλεις ακόμη:

Ο Latuff για τον εμπρησμό της Libertatia

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X