Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση από το σχολικό περιβάλλον ενός 12χρονου συμμαθητή τους με μαθησιακές δυσκολίες λόγω γενετικού συνδρόμου, που έχει παρουσιάσει ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλουν οι μαθητές προέβησαν στην κατάληψη, ο 12χρονος αποτελεί κίνδυνο για μαθητές και καθηγητές, έχει καταστρέψει περιουσία του σχολείου, μαθητές έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον 12χρονο, ενώ έχει εμφανιστεί στο χώρο του Γυμνασίου έχοντας μαζί του αιχμηρά αντικείμενα.

Η ανακοίνωση του 15μελούς που αναρτήθηκε στην είσοδο του σχολείου:

Πατέρας μαθητή: «Πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσισμού»

Από την πλευρά του, ο πατέρας του 12χρονου μιλά στην εφημερίδα «Μακεδονία» «για ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας».

«Ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση που κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο. Το χαρτί βρισκόταν κρεμασμένο τουλάχιστον έως τις 11:00 και η διεύθυνση του σχολείου δεν προέβη σε καμία κίνηση αποκατάστασης της τάξης και προφύλαξης διασυρμού ενός παιδιού. Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα», τονίζει ο πατέρας του 12χρονου μαθητή και αναφέρει πως πρόκειται να καταγγείλει το περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες Αρχές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι γονείς του 12χρονου μαθητή έχουν καταθέσει όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις από το Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και το ΚΕΔΔΥ Α’ Θεσσαλονίκης που επιβεβαιώνουν την γενετική παρέκκλιση του παιδιού τους. Μάλιστα, από τον Νοέμβριο έχουν προσλάβει έναν φιλόλογο για να είναι συνέχεια με το παιδί στο σχολείο, ενώ από τον Δεκέμβριο ξεκίνησε και το πρόγραμμα παράλληλης στήριξης πλήρους ωραρίου που προβλέπει το ΚΕΣΥ.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, ζήτησε άμεσα να διενεργηθεί έρευνα και να κατέβει το χαρτί, από την καγκελόπορτα του σχολείου, χαρακτηρίζοντας το γεγονός απαράδεκτο. «Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές ή γονείς, τέτοιες αναρτήσεις εις βάρος παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα», τόνισε ο κ. Ανανιάδης.

Πηγή: reader.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X