Η διαδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Κάθε Παρασκευή για το Μέλλον” στις οποίες πρωτοστατεί η 16χρονη Σουηδέζα μαθήτρια

Μαθητική διαδήλωση κατά της κλιματικής αλλαγής πραγματοποιείται σήμερα στο Αμβούργο με τη συμμετοχή της 16χρονης σουηδέζας ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η διαδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κάθε Παρασκευή για το Μέλλον» στις οποίες πρωτοστατεί η 16χρονη Σουηδέζα μαθήτρια κάνοντας σχολική απεργία.

Η 16χρονη Γκρέτα που έφτασε στο Αμβούργο από την Στοκχόλμη δήλωσε έκπληκτη και ενθουσιασμένη με το πόσο πολλοί Γερμανοί μαθητές έχουν ενώσει τις ενέργειες διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή. «Αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο», δήλωσε η 16χρονη Σουηδέζα την παραμονή της σχολικής απεργίας στο Αμβούργο.

«Ήταν μεγάλη τιμή να συμμετάσχω για πρώτη φορά στη Γερμανία σε μια διαμαρτυρία για το κλίμα. Θεωρώ τη Γερμανία ως μία από τις σημαντικότερες χώρες στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Αυτό που κάνει η Γερμανία έχει τεράστια επιρροή σε ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε η Γκρέτα.

Τον Αύγουστο του 2018 και κάθε Παρασκευή η Γκρέτα Τούνμπεργκ άρχισε να διαμαρτύρεται μπροστά στη σουηδική Βουλή στη Στοκχόλμη ζητώντας ισχυρότερες προσπάθειες προστασίας του κλίματος στη χώρα της. Πλέον, αυτή και οι σχολικές απεργίες της έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστές. Σε όλο τον κόσμο, οι μαθητές επιδεικνύουν το παράδειγμά τους για μεγαλύτερη προστασία του κλίματος, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων μαθητών κάθε Παρασκευή στη Γερμανία. Η αστυνομία περιμένει περίπου 3.000 συμμετέχοντες στη διαδήλωση στο Αμβούργο που θα κινηθεί σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης. Σε άλλες γερμανικές πόλεις υπήρχαν ήδη διαδηλώσεις με βάση το παράδειγμα της Γκρέτα.

Η νεαρή ακτιβίστρια λέει ότι θα συνεχίσει τη διαμαρτυρία της έως ότου η Σουηδία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.

Το είδαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X