Η Stephanie (Alexandra Lamy) είναι μία ακόμη 40χρονη άνεργη που αναζητά αξιοπρεπώς δουλειά στον τομέα της. Όταν, για οικονομικούς λόγους, αναγκάζεται να ζητήσει φιλοξενία από τη μητέρα της (Josiane Balasko) και ενίσχυση από την υπόλοιπη οικογένεια, η ζωή της αρχίζει και παίρνει μια κωμική τροπή.

retour-chez-ma-mere

Η αντίθεση ανάμεσα στη Stephanie που σκέφτεται μόνο τη δουλειά και στη μητέρα της που σκέφτεται μόνο το σεξ, αλλά και η σύγκρουση μεταξύ των υπόλοιπων μελών της οικογένειας κατά τη διάρκεια ενός δείπνου είναι τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία χτίζεται η θεατρικού τύπου κωμωδία «Μαμά γύρισα» (“Retour Chez Ma Mère”)

Και, ενώ για τη χώρα μας η «συγκατοίκηση» με τους γονείς σε μεγάλη ηλικία και τα σχετικά παρατράγουδα που προκαλούνται από την οικονομική κρίση είναι πλέον συνηθισμένα, στην υπόλοιπη Ευρώπη φαίνεται να αποτελούν επαρκές υλικό για να διαφημίσουν την «Κωμωδία της χρονιάς».

Αν είστε σε διάθεση για «ιστορίες καθημερινής τρέλας» χωρίς προβληματισμούς και κυρίως… αν δε φοβάστε μήπως ταυτιστείτε με την κωμικοτραγική κατάσταση της ηρωίδας, τότε αυτή η ταινία είναι για σας!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια