Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, μια νεαρή Κούρδισσα μαχήτρια των YPG, της γυναικείας ομάδας που μάχεται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, από ένα παράθυρο σημαδεύει τον εχθρό, θαρραλέα και ατρόμητη. Ξαφνικά μία σφαίρα περνά ξυστά από το κεφάλι της και χτυπά τον τοίχο. Για λίγα εκατοστά ο εχθρός δεν κατάφερε να την εξουδετερώσει.

Η ίδια σκύβει και χαμογελά. Χωρίς ίχνος φόβου κοιτά την τεράστια τρύπα στον τοίχο που προοριζόταν για το κεφάλι της. Και ξαναχαμογελά και κάνει πλάκα με τον θάνατο. Κανένα σημάδι φόβου δεν φαίνεται στο πρόσωπό της.

Το βίντεο έδωσε στο φως της δημοσιότητας μία δημοσιογράφος που έχει ενσωματωθεί στις YPG. Καθημερινά οι Κούρδισσες μαχήτριες παλεύουν του τζιχαντιστές στη Συρία και έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με το θάνατο και εδώ και καιρό έχουν πάψει να να νιώθουν το αίσθημα του φόβου.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X