Με μειωμένη ποινή αλλά χωρίς αναγνώριση της άμυνας η απόφαση του Εφετείου για την Π. που αμύνθηκε με μαχαίρι κατά του επίδοξου βιαστή της.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου η υπόθεση της Π. που αμύνθηκε με μαχαίρι κατά του επίδοξου βιαστή της.

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή της Π., με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων, όπως στο πρωτόδικο, απορρίπτοντας τον αυτοτελή ισχυρισμό της άμυνας, μειώνοντας όμως την ποινή σε 10 έτη και 4 μήνες κατά συγχώνευση (12 έτη για την ανθρωποκτονία και 6 μήνες για τις παραβάσεις του νόμου περί όπλων)

Όπως δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης της Π., Ιωάννα Στεντούμη:

Είμαι ικανοποιημένη. Το δικαστήριο αντιμετώπισε με ευαισθησία την κατηγορούμενη. Αν και δεν αναγνώρισε άμεσα την άμυνα, κατανόησε τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε, τη βία που είχε υποστεί και ότι πράγματι εκείνη τη βραδιά συνέβησαν κάποια περιστατικά που την υποχρέωσαν να κινηθεί με τον τρόπο που κινήθηκε. Περισσότερα θα ξέρουμε όταν καθαρογραφεί η απόφαση, ώστε να γνωρίζουμε το σύνολο του σκεπτικού.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε συνοπτικά την ανταπόκριση από την δικαστική αίθουσα από το omniatv

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια