Μεγάλη διαδήλωση κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας πραγματοποίησαν το Σάββατο οι κάτοικοι της Δρέσδης, μία εβδομάδα πριν από τις τοπικές εκλογές στη Σαξονία, όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έρχεται στη δεύτερη θέση, μπροστά από το κόμμα της Αριστεράς Die Linke και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 40.000 πολίτες, αριθμός που σύμφωνα με την Deutsche Welle εξέπληξε ακόμη και τους διοργανωτές. Πολλοί από τους συμμετέχοντες είχαν έρθει από άλλες γερμανικές πόλεις και πήραν μέρος στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ευρύς συνασπισμός οργανώσεων μαζί με την Καθολική και Προτεσταντική εκκλησία, κατά του ρατσισμού και το μίσους.

Η Δρέσδη, πόλη της ανατολικής Γερμανίας, θεωρείται προπύργιο του AfD, ενώ εκεί πρωτοεμφανίστηκε και το ξενοφοβικό κίνημα PEGIDA.

Την ίδια ώρα, μόλις 70 χιλιόμετρα μακρύτερα, στο Κέμνιτς, ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, συμπρόεδρος του ακροδεξιού AfD, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση είπε ότι ευελπιστεί ότι 6 χρόνια μετά την ίδρυση του κόμματός του, αυτό θα έρθει πρώτο στη Σαξονία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X