Πάνω από ένα εκατομμύριο μαθητές και εκπαιδευτικοί κατέβηκαν χτες σε απεργιακή κινητοποίηση και πλημμύρισαν τους δρόμους σε όλη τη Βραζιλία στο πλαίσιο διαδηλώσεων που έγιναν ενάντια στις περικοπές του Μπολσονάρου στην εκπαίδευση.

Σε εκατοντάδες πόλεις οι μαθητές φώναζαν συνθήματα όπως “δεν θα υπάρξουν περικοπές, θα υπάρξει μάχη” και “Μπολσονάρου έξω”.

Η μεγάλη διαδήλωση αποτελεί την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση δυσαρέσκειας ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση από τότε που ανέλαβε τον Ιανουάριο.

 

Πόρτο Αλέγκρε

 

Ρεσίφε

 

Ρίο Ντε Τζανέιρο

 

Ρίο Ντε Τζανέιρο

 

Ρίο Ντε Τζανέιρο

 

Σαλβαδόρ

Σάο Πάολο

 

Σάο Πάολο

*Photos από redfish

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια