Μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές των τελευταίων ετών στην Ελλάδα σημειώθηκε στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία, καθώς πάνω από 2.000 στρέμματα σπάνιου οικοσυστήματος έχει γίνει στάχτη μετά τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης.

Η Πυροσβεστική έχει καταφέρει να κρατήσει υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο και τις αναζωπυρώσεις του σε διάφορα σημεία. Ακόμα, ωστόσο, είναι νωρίς για να προβεί σε εκτιμήσεις για το μέγεθος της καταστροφής.

Το δάσος της Στροφυλιάς βρίσκεται στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας του νομού Αχαΐας και πρόκειται για παραθάλασσιο δάσος που, μαζί με τη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, αποτελούν το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο (από το 2009). Το δάσος καλύπτει περί τα 22.000 στρέμματα και συνορεύει με τη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, το έλος της Λάμιας, τη λίμνη Προκόπου και το Ιόνιο πέλαγος. Έχει μήκος περίπου 14χλμ. και μέσο πλάτος 1250μ.

Το εθνικό πάρκο υγροτόπων λιμνοθάλασσας Κοτυχίου και δάσους Στροφυλιάς 143.000 στρεμμάτων συνολικά προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ και το Δίκτυο Natura. Το πάρκο είναι καταφύγιο άγριας ζωής και πλούσιος υδροβιότοπος με πολλά έλη, τεχνητά κανάλια, ποταμούς, λιμνοθάλασσες, θίνες και αμμόλοφους, ενώ το Δάσος της Στροφυλιάς έκτασης 22.000 στρεμμάτων έχει κουκουναριές, χαλέπιο πεύκη και βελανιδιές.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X