Ανοίγω εδώ μια παρένθεση για να μην ξεχάσω κάτι που μου φαίνεται σημαντικότατο. Κάτι που θα ‘πρεπε ίσως να το γράψω αρχή-αρχή. Αν το κακό που με παραμονεύει από καιρό, κερδίσει τελικά το παιχνίδι, αν ιδώ πως είναι να με φάει το σκοτάδι προτού προλάβω να ολοκληρώσω κάποιο έργο —αυτό που φιλοδοξώ τόσον καιρό τώρα— θα πιάσω και θα κάνω μάνι-μάνι ένα πακέτο τούτο-δω το χειρόγραφο, μισοτελειωμένο καθώς είναι και θα το στείλω σε κανέναν επαγγελματία της πέννας… Έτσι θα επιζήσω κι εγώ, έστω και κολοβά, μετουσιωμένος σε μιαν εργασία ξένη, που θα έχει πάρει την οριστικότητα του τυπωμένου χαρτιού. Δεν αποκλείεται ωστόσο κι ο κατεργάρης αυτός να δημοσιέψει αυτούσιο το χειρόγραφό μου, βάζοντας πάνω-πάνω τ’ όνομά του αντίς για το δικό μου.

Απόσπασμα από τη Μενεξέδενια Πολιτεία του Άγγελου Τερζάκη, Εκδ. Εστία

Βασικός εκπρόσωπος της «γενιάς του ’30», που έφερε τον αέρα της ανανέωσης στα ελληνικά γράμματα υπήρξε ο πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας και δοκιμιογράφος Άγγελος Τερζάκης. Το 1937 καταξιώνεται με το μυθιστόρημά «Η Μενεξεδένια» Πολιτεία», που καταγράφει τις καθοριστικές εξελίξεις της μεσοπολεμικής Αθήνας και της κοινωνίας της.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X