Ιψεν, Έσσε, Μπρεχτ, Καβάφης, Καρυωτάκης, Αρκάς, λίγο πιο πίσω Μάρξ λίγο πιο μπροστά Νίτσε και πιο μετά μερικά παιδικά παραμύθια, κάποια βιβλία ψυχολογίας, ακόμα και μαγειρικής ή και κάποια που θα σε κάνουν να γελάσεις όπως τεχνικές σεξ και συμβουλές για τον τέλειο γάμο.

Όλα αυτά στα λίγα τετραγωνικά που πιάνει το παζάρι βιβλίου της πλατείας Κοτζιά. Εκεί κάθε χρόνο φιλοξενούνται δεκάδες βιβλία, τόσα πολλά που θα χαθείς το λιγότερο καμιά ώρα εκεί πέρα, και με λίγα μόνο ευρώ θα φτιάξεις μια βιβλιοθήκη να! Άλλωστε όποιος μπαίνει συνήθως φεύγει με 2-3 και επιστρέφει ξανά και ξανά κάθε χρόνο.

Όπως η 20 και κάτι Μαρία που βρίσκεται μπροστά από μένα στο ταμείο με 9 βιβλία (!) . Την ρωτώ άμα είναι η πρώτη φορά, «όχι ήμουν και χτες» μου λέει αφοπλιστικά,  όπως μου εξηγεί «που να βρεις καλύτερα από εδώ». Με μόλις 30 ευρώ άλλωστε κατάφερε και πήρε τόσα βιβλία που μάλλον θα βγάλει και το καλοκαίρι με αυτά. Τα βιβλία έχουν γίνει αρκετά ακριβά και το παζάρι είναι ιδανική ευκαιρία.

 Το παζάρι της Κοτζιάς είναι μια πολύχρωμη γιορτή, μόνο που εκεί γιορτάζουν τα βιβλία και οι αναγνώστες. Εμείς πήγαμε, εσείς ακόμα; Σπεύσατεεε…

φωτογραφία 1 (1)
φωτογραφία 2 (1)
φωτογραφία 2 (3)
φωτογραφία 3 (1)
φωτογραφία 3 (2)
φωτογραφία 3
φωτογραφία 4 (1)
φωτογραφία 5

φωτογραφία 4

φωτογραφία 1 (2)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια