Γλίτωσε -τουλάχιστον προσωρινά- το σπίτι μιας οικογένειας στον Μαραθώνα που σήμερα ήταν προγραμματισμένο να βγει «στο σφυρί». Η οικογένεια κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο και χάνει την πρώτη της κατοικία, η οποία καταστράφηκε από πυρκαγιά στο μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα, ενώ στην πυρκαγιά «έχασε» τη ζωή του ο πατέρας της οικογένειας.

Ενόψει του προγραμματισμένου για σήμερα πλειστηριασμού ομάδα του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παρέμβαση έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Μαυροκορδάτου 13, στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης σημειώθηκε ένταση όταν ορισμένοι επιχείρησαν να περάσουν απ’ τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο κτίριο, με την αστυνομία να τους απωθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με το 902.gr, οι αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν στο σημείο, εμπόδισαν ακόμα και στην οικογένεια να εισέλθει στο χώρο και να αντικρούσει τη διαδικασία.

Τελικά, ο πλειστηριασμός ανεστάλη, με το υπουργείο Ανάπτυξης να ανακοινώνει πως αυτό έγινε με παρέμβαση του υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη και να αναγράφεται στην ανακοίνωση πως «ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα για ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οικογένειας που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι προέβη στην ακόλουθη δήλωση».

«Κατόπιν παρέμβασής μου στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός σταμάτησε. Δεν θα αφήσουμε μία τραγωδία να καταστρέψει μια οικογένεια. Ευχαριστώ την Ένωση για την άμεση ανταπόκριση της και φυσικά την Τράπεζα που ανέστειλε!» έγραψε ο Αδ. Γεωργιάδης στο Twitter.

«Την ώρα που ο Μητσοτάκης πάει στον Βρούτση στο Υπουργείο Εργασίας, η κυβέρνηση έστειλε τις δυνάμεις καταστολής για να παρεμποδίσουν ακόμη και την οικογένεια που ήταν εκεί να μπορεί να παρευρεθεί. Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουμε την πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς και το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια