Μπορεί ένα μέρος υγειονομικής ταφής σκουπιδιών να δημιουργήσει μουσική; Ένας κατασκευαστής μουσικών οργάνων από την Παραγουάη, μαζί με έναν αριθμό μικρών παιδιών που αγαπούν τη μουσική, μπόρεσαν να απαντήσουν με επιτυχία στο παραπάνω ερώτημα. Φυσικά και μπορεί!

Στην πόλη Cateura της Παραγουάης, που προσομοιάζει σε παραγκούπολη ένας “ταπεινός” ρακοσυλλέκτης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την κλίση του, ώστε να κατασκευάσει μουσικά όργανα, κυριολεκτικά από σκουπίδια. Βιολιά, τσέλο, τρομπέτες και τύμπανα από ανακυκλώσιμα υλικά αποτέλεσαν την πρώτη ύλη για ένα σπουδαίο κατόρθωμα: τη δημιουργία μιας ολόκληρης παιδικής ορχήστρας με όργανα από σκουπίδια!

Για τα τόσα παιδιά σε όλο τον κόσμο που ήρθαν στη ζωή έχοντας εκ των προτέρων λίγες ή και καμία ελπίδα, τα παιδιά αυτά από την Παραγουάη δείχνουν το φωτεινό παράδειγμα και αποδεικνύουν πως ακόμη και από τα σκουπίδα μπορεί να δημιουργηθεί μουσική, με αγάπη, κουράγιο και δημιουργικότητα.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια