Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Γιώργος Αυτιάς μετά τη συνέντευξη που πήρε το πρωί του Σαββάτου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκπομπή του, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η υγεία του γνωστού δημοσιογράφου δεν κινδυνεύει, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητο να τοποθετηθεί ορός με φλεβοκαθετήρα, καθώς αφυδατώθηκε μετά τη συνέντευξη που πήρε από τον Πρόεδρο της ΝΔ.

Ο Γιώργος Αυτιάς κατάφερε με αυταπάρνηση να γλείφει για ώρες τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια του την υγεία. Ωστόσο, είναι γνωστό πως ο μεγάλος μας δημοσιογράφος, πάντοτε έβαζε το καλό της Ελλάδας πάνω από τον ίδιο του τον εαυτό.

Επιθυμεί να καμαρώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό και θέλησε να βάλει κι αυτός το λιθαράκι του με μία συνέντευξη – μνημείο, η οποία θα μείνει στην ιστορία για τις φοβερές πάσες του δημοσιογράφου στον πρόεδρο της ΝΔ, που θύμισαν Μέσι στα καλύτερά του.

Ο κ. Αυτιάς με μαεστρικό τρόπο δεν έκανε καμία επί της ουσίας ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη και σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης συμφωνούσε με όσα έλεγε ο πρόεδρος της ΝΔ και τα επικροτούσε.

Σα να μην έφτανε όμως αυτό στο τέλος της συνέντευξης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ για την τιμή που του έκανε να του προτείνει να είναι υποψήφιος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εθνικές εκλογές, σε όποια εκλογική περιφέρεια το επιθυμεί.

Παρότι πληγώθηκε που τελικά δεν τον έβαλαν στα ψηφοδέλτια για την ευρωβουλή, ο Γιώργος Αυτιάς εκτίμησε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του πρότεινε θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο ίδιος βέβαια δεν την αποδέχθηκε, αλλά αποφάσισε να υπηρετήσει το μητσοτακέικο με άλλον τρόπο. Από την εκπομπή του θα προμοτάρει τις επιλογές του κ. Μητσοτάκη και θα τις στηρίζει ακόμη περισσότερο, όταν με το καλό γίνει πρωθυπουργός.

Μάλιστα, για να αποδείξει απερίφραστα το πόσο σιχαμερό σκουλήκι (σαν τον Χλαπάτσα) είναι, είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως αν ο μη γένοιτο του ασκήσει άδικη κριτική, έχει το ελεύθερο να τον πάρει τηλέφωνο να του το πει. Ποια ελευθερία του Τύπου; Οι δημοσιογράφοι ζητούν πλέον από μόνοι τους τις παρεμβάσεις των πολιτικών, αν δεν τους αρέσει η κριτική που τους ασκείται! Πρόοδος.

*Τη «Σαλαμάνδρα» τη βρίσκεται και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X