Ο Θέμος διαπόμπευε. Ο Θέμος κατηγορήθηκε πολλάκις ότι εκβίαζε. Ο Θέμος έκανε πρωτοσέλιδο το αίμα του Παύλου που δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες. Ο Θέμος έκανε πολλά Πρώτα Θέματα “χαϊδεύοντας” τους Χρυσαυγίτες. Ο Θέμος έγραφε ψέματα. Πολλά ψέματα. Του τ’ αποδείκνυαν, τα αποκαθιστούσε με χαμένα μονόστηλα λίγων λέξεων.

Ο Θέμος σιχαινόταν τους μετανάστες και μισούσε τους γκέι. Οι βιαστές ήταν μόνο Ινδοί, Πακιστανοί από το Μπαγκλαντές. Οι έλληνες βιαστές είχαν απλά μια κακιά στιγμή.

Ο Θέμος λάτρευε τον σεξισμό. Οι εκπομπές του έζεχναν χυδαιότητα και γυναίκες ξεφτιλίζονταν. Ο Θέμος λάτρευε τη μισανθρωπιά. “Εμείς φταίμε που κάναμε ανθρώπους τους Αλβανούς και τους Αριστερους”, έγραφε. “Έχετε να χάσετε τέσσερις ολόκληρες ώρες; Να πάτε να δείτε τη λίστα του Σίντλερ. Μέχρι και τα ελάχιστα γυμνά που έχει είναι φούρνου…” έλεγε.

Ο Θέμος έβγαλε λεφτά. Πολλά λεφτά. Και όταν τον πιάσανε με τη γίδα στην πλάτη, προσπάθησε πάλι και πολύ να απαλλαχθεί των ευθυνών του.

Ο Θέμος, ο Θέμος, ο Θέμος…

Για όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, πολεμούσαμε πολλοί τη δημοσιογραφία του (μέσα σε αδιανόητα πολλά εισαγωγικά). Όσο ήταν ζωντανός, ήμασταν πάντα απέναντι του. Πάντα απέναντι στην εφημερίδα που δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει το προσωνύμιο Πρώτο Φλέμμα.

Τώρα που είναι νεκρός, απλά έχει τον επικήδειο που του αξίζει και τίποτα περισσότερο. Μη μας ζητάτε να κλάψουμε, πόσω μάλλον να ξεχάσουμε και να σιωπήσουμε. Όπως δεν το κάναμε και όσο ζούσε. Και όπως δεν θα το κάνουμε και με τους πρόθυμους συνεχιστές του “έργου” του.

Και μπορεί απέναντι στον θάνατο να είμαστε όλοι ίδιοι και όλοι να πεθαίνουμε, αλλά ο Θέμος φρόντιζε να μην είμαστε όλοι ίδιοι στη ζωή.

Γι’ αυτό και κάποιοι πεθαίνουν σε κλινικές της Ελβετίας και κάποιοι πολλοί περισσότεροι, ξεροσταλιάζοντας σε διαδρόμους. Γι’ αυτούς τους πολλούς, ναι, όσα δάκρυα θέλετε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια