Στο κράσπεδο του δρόμου ένας νεαρός κείτεται. Θα γραφτεί την επομένη σαν τραγική είδηση, θα σχολιαστεί από τον κάθε περί νομιμότητας «ειδήμονα» και έπειτα, θα βγει το κράτος να δηλώσει τα «βαθιά συλλυπητήρια του». Θα προσθέσει βέβαια ότι ήταν «μεμονωμένο περιστατικό» ή «ατύχημα» ή ότι εν τέλει «ψιλοέφταιγε το θύμα» και η είδηση θα θαφτεί σε κάποιο μονόστηλο, για να ξεχαστεί στην συνέχεια.

Σε κάποιο κράσπεδο πιο μακριά, κάποιος Νίκος ή Γιάννης ή Μαρία θα δώσει τέλος στην ζωή του.  Ακόμα ένα μεμονωμένο περιστατικό που θα προστεθεί στα υπόλοιπα που έχουμε ακούσει ή δει. Και είναι πολλά, πάρα πολλά. Το ποτήρι θα έπρεπε να έχει ήδη ξεχειλίσει. Αλλά ο κόσμος δείχνει ανάλγητα την αντοχή του στις τραγικές ειδήσεις.

Σα να συνηθίζει τον θάνατο που μυρίζει δίπλα του. Εκνευρίζεται για λίγο, ανεβάζει ένα όλο πυγμή στάτους στο προφίλ του ή βρίζει μπροστά από την τηλεόραση· έπειτα την κλείνει ή αλλάζει κανάλι… και το ξεχνά.

Ο νεαρός 19χρονος, ο Γιάννης, η Μαρία, ο …, ο …, ο …, έπεσαν σε «κακή περίοδο». Οι «φίλοι» μου, και όχι μόνο, είναι ακόμα διακοπές. Τα προφίλ κατακλύζονται από ωραίες εικόνες καλοκαιρινής ραστώνης, ενώ η ζωή συνεχίζεται στην πόλη, μέσα στα λεωφορεία και τους έρημους δρόμους, εκεί που κάποιοι πηδάνε γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ένα εισιτήριο και κάποιοι άλλοι κοιμούνται έξω γιατί δεν έχουν να πληρώσουν άλλο ενοίκιο. Και ναι, δεν μπορούν να περιμένουν να τελειώσουμε τις διακοπές μας.

Υ.Γ. Τουλάχιστον μην το ξεχάσουμε αυτό, και προς θεού μην συνηθίσουμε στον θάνατο γαμώτο.

* Χτες το βράδυ 13/8, 19χρονος πήδησε έξω από το τρόλεϊ την ώρα που αυτό βρισκόταν εν κινήσει, αφού πρώτα πάτησε το κουμπί κινδύνου που ανοίγει τις πόρτες. Τραυματίστηκε στο κεφάλι και εξέπνευσε λίγες ώρες μετά. Λίγες στιγμές πριν πηδήξει και σύμφωνα με μαρτυρίες ο ελεγκτής είχε ζητήσει από το παιδί το εισιτήριο του. Κάποιοι λένε ότι ο ελεγκτής διαπληκτίστηκε με το παιδί ενώ του είπε ότι θα το οδηγήσει στο τμήμα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια