Μια έγκυος γυναίκα και το μωρό της, 18 μηνών, σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό, στο σπίτι τους, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο ισραηλινός στρατός, ένας από τους ισχυρότερους στρατούς του πλανήτη, ξεκίνησε μια πλήρη στρατιωτική επίθεση στην πολιορκημένη παράκτια Λωρίδα της Γάζας, χθες τη νύχτα ρίπτοντας τουλάχιστον 140 βόμβες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού. Ο παλαιστινιακός πληθυσμός της Γάζας, ο οποίος περιλαμβάνει πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά στο συνολικό πληθυσμό των δύο εκατομμυρίων, δεν έχει στρατό.

Οι ad hoc ομάδες αντίστασης που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια στη Γάζα για την αντιμετώπιση της ισραηλινής στρατιωτικής κατοχής της παλαιστινιακής γης πυροδότησαν δεκάδες ρουκέτες σε όλη την ισραηλινο-στρατιωτικοποιημένη μεθόριο σε απάντηση. Οι Ισραηλινοί που ζουν στην πόλη Sderot, οικοδομημένη προκλητικά κοντά στα σύνορα της Γάζας-Ισραήλ, έσπευσαν σε υπόγεια καταφύγια. Εννέα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Εκτός από τη μητέρα, την κόρη και το αγέννητο μωρό που σκοτώθηκαν την Τετάρτη, οι ισραηλινές δυνάμεις τραυμάτισαν επίσης πάνω από δώδεκα Παλαιστίνιους με τη ρίψη βόμβων από αεροσκάφη και αεροπλάνα. Πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέδωσαν αργότερα μια δήλωση, λέγοντας ότι σχεδιάζουν να συνεχίσουν την τρέχουσα κλιμάκωση στη Γάζα χωρίς τελειωμό.

imemc.org / photos: @palbahaa

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια