Το συγκεκριμένο εύρημα που εικονογραφεί την ανάρτησή μας έχει κάνει θραύση. Θεωρείται ως “μέγα εύρημα” που αναδεικνύει όσο κανένα άλλο την λεγόμενη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας. Το μοστράρανε κάμποσοι και κάμποσες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ανάμεσά τους και πολλοί σοβαροί άνθρωποι με αξιοσημείωτη κοινωνική δραστηριότητα – σήμερα 10 Δεκεμβρίου ημέρα αφιερωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, νομίζοντας ότι είναι τόσο μέγα (εύρημα) που τα λέει περίπου… όλα.

Ορθά-κοφτά: Μια αντιδραστική ηλιθιότητα είναι, η οποία αυτό που πρακτικά “λέει” είναι ότι η λέξη ανάπηρος είναι μια “κακιά” λέξη.

“Λέει” επίσης το αναπηρικό αμαξίδιο “καροτσάκι”, σαν της λαϊκής αγοράς καλέ με το οποίο οι “κανονικοί” άνθρωποι κουβαλάνε τα ψώνια τους, πρακτικά “κατανοώντας και επί-κοινωνώντας” το αμαξίδιο – σύμβολο της ελεύθερης μετακίνησης των κινητικά αναπήρων ως αποδεικτικό εξάρτησης και εγκλωβισμού τους: Καρότσι που – τι κάνει το καρότσι; – “κουβαλάει”, ανθρώπους οι οποίοι είναι – τι είναι; – εξαρτημένοι/ κουβαλητοί.

Αυτό λέει η αντιδραστική ηλιθιότητα καθαυτή και αυτό που λέει είναι – τι είναι; – αντιδραστικό. Το “τίποτε” λέει…

Και σημασία καμιά δεν θα είχε αυτό το “τίποτε” που η συγκεκριμένη αντιδραστική ηλιθιότητα “λέει”, αν δεν την αντιμετώπιζαν ως μέγα εύρημα ακόμα και άνθρωποι που θα έπρεπε – θεωρητικά – αμέσως να αναγνωρίζουν την όποια τόσο ξεκάθαρη αντιδραστική ηλιθιότητα.

Αυτό, το τελευταίο, “λέει” πολλά, πάρα πολλά.

Τι ακριβώς “λέει”; “Λέει”, με αφορμή και τη σημερινή Ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ότι ο δρόμος προς τη χειραφέτηση είναι πολύ μα πάρα πολύ μακρύς…

 

Το διαβάσαμε εδώ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X