Η σημερινή απεργία δεν είναι ακόμη μία απεργία. Είναι μια αναγκαία και κρίσιμη αντίδραση από τους εργαζόμενους για το μέλλον τους, που μπορεί να αλλάξει πολύ άμεσα,  με την εδραίωση όρων που θα περιορίζουν ακόμη περισσότερο τα περιθώρια αντίστασής τους.

Για να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να μπορούν να αντιδρούν στην απληρωσιά, την ανασφάλιστη εργασία, τη συνεχόμενη παραβίαση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, πρέπει να αντιδράσουν σήμερα, στο δρόμο και μαζικά.

Είναι μια απεργία για το δικαίωμα στην απεργία.

Σε αυτό το δικαίωμα, μια κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να αυτοαποκαλείται αριστερή, βάζει φραγμούς.

Την ώρα που συνεχίζει να ισχυρίζεται πως βρίσκεται με το πλευρό των εργαζόμενων και των αδύναμων οικονομικά, την ίδια ώρα τους «αφοπλίζει» προωθώντας αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που ούτε μια ακραία νεοφιλελεύθερη δύναμη θα αποτολμούσε.

Οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον συνδικαλιστικό νόμο, με κυριότερη την αλλαγή της απαιτούμενης πλειοψηφίας για την κήρυξη της απεργίας από 30%+1  σε 50%+1-,  βάζουν στο στόχαστρο κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα. Βάζουν στο στόχαστρο πρώτα απ’ όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα σωματεία που γέννησε η ανάγκη των εργαζομένων για άμεση συνδικαλιστική παρέμβαση σε εργασιακούς χώρους όπως η εστίαση, οι εταιρείες επικοινωνίας, όπου η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι κανόνας, όπου το να «μιλήσεις» δεν είναι καθόλου εύκολο.

Σήμερα όμως θα μιλήσουμε εμείς. Δεν θα πάμε στο γράφειο, δεν ανεβάσουμε τα ρολά, δεν θα ξυπνήσουμε νωρίς για το μεροκάματο. Σήμερα θα διαδηλώσουμε. Όλοι και Όλες.

Σε αυτόν τον αγώνα κανείς δεν πρέπει να απουσιάζει. Θα είμαστε όλοι παρόντες, γιατί αφορά το παρόν όλων.

Οι συντάκτες/τριες του περιοδικού 3pointmagazine, παρότι δεν έχουμε αφεντικά, απεργούμε.

Απεργούμε γιατί δεν θέλουμε να είμαστε μόνο ένα εγχείρημα που γράφει για μια άλλη κοινωνία, αλλά ένα εγχείρημα που θα είναι ενεργό μέρος του αγώνα που δίνεται για μια άλλη κοινωνία. Γιατί κάθε τι αρνητικό, που είναι να γίνει σε βάρος της κοινωνίας και της εργασίας, αφορά και εμάς. Γιατί η αλληλεγγύη, όπως και η απεργία, είναι τα δικά μας όπλα.

Σήμερα θα αφήσουμε τα πληκτρολόγια, τα κείμενα και τις αναρτήσεις.

Σήμερα θα κατέβουμε με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μας στο δρόμο και θα φωνάξουμε ενάντια στην αδικία.

Σήμερα θα ακουστεί ένα βροντερό Venceremos!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X