Μια ξεχωριστή γιορτή αλληλεγγύης για τον Θοδωρή που δίνει μάχη με τη σπάνια νόσο Batten διεξάγεται τη Δευτέρα 1η Απρίλη στις 5 το απόγευμα στα γηπεδάκια 5×5 στην Εργάνη του Βύρωνα.

Η εκδήλωση αλληλεγγύης γίνεται με στόχο την ενίσχυση της οικογένειας του Θοδωρή που παλεύει να νικήσει την εκφυλιστική αυτή ασθένεια η οποία εμφανίζεται σε διάφορες μορφές.

Με ποδοσφαιρικό τουρνουά, κοινωνική κουζίνα με τον Άλλο Άνθρωπο, παιδικά εργαστήρια με την ομάδα «Πασχαλίτσα» και ζωντανή μουσική με τους Gary Frad και Vasilis Loukadakis, θα σταλεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης για να μείνει ζωντανό το «θαύμα του Θοδωρή». Τη γιορτή αλληλεγγύης διοργανώνουν η εκπομπή του Ρ/Σ 105,5 Στο Κόκκινο «Σκορ στο Κόκκινο» και η Ακαδημία του Αστέρα Βύρωνα.

Η ιστορία του Θοδωρή έγινε γνωστή από την πρωτοβουλία Solidarity Athletes-Αλληλέγγυοι Αθλητές. Ο Θοδωρής προσβλήθηκε από την νεανική νόσο Batten, η οποία χτυπά πρώτα στην όραση. Στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας, καθώς και ένα επίμονο τρέμουλο. Οι στατιστικές θέτουν τα 20 χρόνια ως όριο για τη ζωή του ασθενή, με τον εκφυλισμό να εξελίσσεται ραγδαία. Ο Θοδωρής όμως έκρυβε μια σπάνια δύναμη και κατάφερε να πετύχει το θαύμα, είναι 24 ετών και έχει πάει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις έχοντας πάντα δίπλα του την οικογένειά του. Το 2019 έχει κληθεί από Αμερικανικό Πανεπιστήμιο προκειμένου να συμμετάσχει σε μια πειραματική θεραπεία. Γι’ αυτό στη γιορτή αλληλεγγύης στον Βύρωνα θα διατίθενται προς πώληση τα βραχιολάκια που γράφουν Theodore’s Miracle.

Δείτε ΕΔΩ το event στο Facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X