Σε ένα ουτοπικό κόσμο μια γυναίκα δεν θα χρειαζόταν να πανικοβληθεί άμα το αυτοκίνητό της σταμάταγε σε έναν έρημο δρόμο στην μέση της νύχτας. Αλλά άραγε υπάρχει αυτός ο κόσμος;

Το βίντεο με τίτλο “Going Home” δημιουργήθηκε από τον Vikas Bahl με πρωταγωνίστρια την Ινδή ηθοποιό Alia Bhatt για το περιοδικό Vogue της Ινδίας και με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα της βίας κατά των γυναικών. Ο δημιουργός παίζει με τις εντυπώσεις και αντικατοπτρίζει το τι λογικά θα γινόταν με το τι θα μπορούσε να γινόταν σε ένα κόσμο χωρίς φόβο άμα το αμάξι μιας γυναίκας σταμάταγε στην μέση του δρόμου νύχτα και χωρίς κόσμο λίγα λεπτά από το σπίτι της και ένα άλλο αμάξι γεμάτο άντρες σταμάταγε να την «βοηθήσει».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X