Αν, λοιπόν, θέλει κανείς να είναι σίγουρος για τα πάντα, πρέπει ν’ αρκεστεί στους σύντομους δεσμούς: σηματοδοτημένους, αναγνωρίσιμους, με αρχή, μέση και τέλος, με καθορισμένους σταθμούς: τα πρώτα χαμόγελα, το πρώτο ξέσπασμα γέλιου, η πρώτη νύχτα, ο πρώτος καβγάς, η πρώτη συμφιλίωση, η πρώτη πλήξη, η πρώτη παρεξήγηση, οι πρώτες αποτυχημένες διακοπές, ο πρώτος χωρισμός, ο δεύτερος, ο τρίτος, κι ύστερα ο πραγματικός. Μετά, ξαναρχίζεις. Τα ίδια, αλλά μ’ έναν άλλον. Και μπορεί να το λένε αυτό ζωή περιπετειώδη, αλλά είναι μάλλον μια ζωή χωρίς περιπέτειες, μια ζωή σε συνέχειες. Δεν είναι λογικό να είσαι πάντα ερωτευμένος, να είσαι ερωτευμένος για πολύ χρόνο -είναι σκέτη τρέλα. Το λογικό είναι να είσαι ερωτευμένος μέχρις ότου πάψει να σου είναι ευχάριστο. Ιδού ο ερωτικός ορθολογισμός: ας είμαστε ερωτευμένοι όσο κρατάνε οι αυταπάτες μας, κι ύστερα, μόλις διαλυθούν, χωρίζουμε. Χωρίζουμε μόλις βρεθούμε μπροστά σε κάποιον πραγματικό και όχι πλάσμα της φαντασίας μας.

Απόσπασμα από το βιβλίου του Έρικ-Εμάνουελ Σμιτ «Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα», μτφρ.: Αχιλλέας Κυριακίδης,  εκδόσεις Opera

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια