Ένα αυτοδιαχειριζόμενο ηλεκτρονικό περιοδικό σε ένα αυτοδιαχειριζόμενο web-radio. Το 3pointmagazine.gr φιλοξενήθηκε την περασμένη Πέμπτη (18/2) στο Μεταδεύτερο και την εκπομπή “Η Φωνή του Γίγαντα και ο Φόβος του Νάνου” των Χρήστου Κορολή και Νίκου Αγαπάκη. Μιλήσαμε για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Για τις δυσκολίες, αλλά και τα κίνητρα να συνεχίζει μια προσπάθεια που δεν έχει πίσω της κανέναν μεγαλοεπιχειρηματία. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια