Ο φεμινισμός είναι πάντα ένα θέμα άξιο αναφοράς, ωστόσο είναι δύσκολο να αποσπάσει την προσοχή από τους περισσότερους ανθρώπους.

Και επειδή όσοι προσπαθούν να μιλήσουν για ανισότητα φύλων και σεξισμό τείνουν να χαρακτηρίζονται γραφικοί ή υπερευαίσθητοι, μία νεαρή γερμανίδα αποφάσισε να στρέψει την προσοχή του κόσμου στο θέμα, μέσα από έναν ιδιαιτέρως πρωτότυπο τρόπο και σε μία ιδιαιτέρως συμβολική μέρα.

Η Elonë που ζει στην γερμανική πόλη Karsruhe επέλεξε την ημέρα της γυναίκας (8 Μαρτίου) για να περάσει το δικό της μήνυμα στους κατοίκους της πόλης -αρχικά- και σε όσους μοιράστηκαν τις φωτογραφίες της στα social media εν συνεχεία, χρησιμοποιώντας ένα απλό υλικό. Σερβιέτες.

Γράφοντας σύντομα, αλλά καθ΄ όλα αιχμηρά σχόλια σχετικά με την αντιμετώπιση που δέχονται οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο και κυρίως με το φαινόμενο του βιασμού, η Elonë γέμισε σερβιέτες όλο τον δρόμο προς το σπίτι της και στη συνέχεια ανέβασε τις φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξηγώντας ότι έμπνευση για κάτι τέτοιο υπήρξε ένα tweet που ανέφερε “φαντάσου αν οι άνδρες ήταν εξίσου αηδιασμένοι με τον βιασμό, όπως είναι με την περίοδο”.

Παρότι δέχτηκε έντονη κριτική, η ίδια επιμένει ότι η πράξη της αυτή είναι ένα μήνυμα ισότητας των δύο φύλων και όχι μίσους προς τους άνδρες.

fem7

fem5

fem6

fem4

fem3

fem2

fem1

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια