Τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας οφείλονται στον καπιταλισμό, σημείωσε ο πρόεδρος τη Βολιβίας Έβο Μοράλες μιλώντας στην 74η γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στο μοντέλο παραγωγής και στον καταναλωτισμό, στην ιδιοκτησία των φυσικών πόρων και στην άνιση κατανομή του πλούτου» εξήγησε ο Μοράλες ενώ συμπλήρωσε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει γίνει για άλλη μια φορά ιδιαίτερα ασταθές.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι ο κόσμος ελέγχεται από μια ολιγαρχία, ένα μικρό αριθμό δισεκατομμυριούχων και συμπλήρωσε ότι είναι «ανήθικο, άδικο και απαράδεκτο 26 άνθρωποι να ελέγχουν τον ίδιο πλούτο με 3.8 δισεκατομμύρια ανθρώπους».

Μιλώντας για τις μεγάλες πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, οι οποίες έφτασαν και στη χώρα του σημείωσε ότι η Βολιβία δαπάνησε 15 εκατομμύρια δολάρια για την κατάσβεσή τους.

Για την Βολιβία ανέφερε ότι παρουσιάζει την πιο δυναμική οικονομία στη Νότια Αμερική με μέσο ρυθμό ανάπτυξης 4,9% στα τελευταία έξι χρόνια, ενώ συμπλήρωσε ότι το ΑΕΠ εκτοξεύθηκε από τα 9.5 στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2005 έως το 2019. Παράλληλα η ανεργία είναι η χαμηλότερη στην περιοχή αφού έπεσε από το 8,1% το 2005 στο 4,2% το 2018.

Η Βολιβία είπε ο ίδιος έχει το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών (πάνω από 50%) στο κοινοβούλιο.

*Από το info-war

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X