*Του Παντελή Μπουκάλα (Καθημερινή)

«Το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική». Αυτό είναι το δόγμα της FIFA, της UEFA, των εθνικών ομοσπονδιών. Αυτό κηρύσσουν και όσοι εθελοτυφλούν κουτοπόνηρα μπροστά σε ό,τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα των κερκίδων, μία πτυχή των οποίων αποκαλύφθηκε προχθές στο ΟΑΚΑ, όπου κιτρινόμαυροι χουλιγκάνοι πολέμησαν με συνασπισθέντες φιλοναζιστές οπαδούς του Αγιαξ, της Βίσλα Κρακοβίας και του ΠΑΟ (να πρόκειται για υπολείμματα της ΝΟΠΟ, της Ναζιστικής Οργάνωσης Παναθηναϊκών Οπαδών;)· στην πραγματικότητα των οπαδικών φύλλων, όπως την αναδεικνύουν τα κομματικώς στρατευμένα πρωτοσέλιδά τους· στην πραγματικότητα των άδηλων σχέσεων –πάντα στο πεδίο της διαφθοράς– ανάμεσα στους «ισχυρούς άντρες» των ομάδων και τους «ισχυρούς άντρες» της πολιτικής. Διεθνώς.

Επειδή λοιπόν «το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική», η ΑΕΚ θα διεκδικήσει τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, υποστηρίζοντας ποικιλοτρόπως την υποψηφιότητα του Αεκτζή ηθοποιού Γιάννη Βούρου. Για να ξεμπερδεύει με τον ενοχλητικό νυν δήμαρχο Αρη Βασιλόπουλο, που δεν συγκινήθηκε από το «όραμα της νέας Αγιασοφιάς». Και για να μην αφήσει μόνο του στην αυτοδιοίκηση τον Ολυμπιακό, που θα διεκδικήσει ξανά τον Δήμο Πειραιώς. Με τις ευλογίες της Ν.Δ., που απέσυρε άρον άρον την υποψηφιότητα του Βασίλη Κορκίδη.

Στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ δεν ασχολείται με τα πεζά της αυτοδιοίκησης. Διότι «ο ΠΑΟΚ, αδέρφια, δεν είναι απλά μια ομάδα. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι η αφορμή για να ανατρέψουμε το κατεστημένο της Αθήνας. Το κατεστημένο της Αθήνας δεν είναι μόνο στον αθλητισμό, είναι και στην πολιτική ζωή». Ποιος τα ’λεγε αυτά, τον Απρίλιο, λίγο πριν ξεστομίσει το φασίζον σύνθημα για τη Βουλή που πρέπει «να καεί, να καεί»; Ο Αριστείδης Φωκάς, βουλευτής τότε της Ενωσης Κεντρώων, που τον Σεπτέμβριο αποχώρησε από το κόμμα του νεομακεδονομάχου Βασίλη Λεβέντη.

Επειδή λοιπόν «ο ΠΑΟΚ είναι η αφορμή για να ανατραπεί το κατεστημένο της Αθήνας», η Θύρα 4 των Παοκτζήδων εξαπέλυσε το εξής τελεσίγραφο: «Μετά τις φήμες πως η έδρα της εθνικής Ελλάδας ενδέχεται να μεταφερθεί στην Τούμπα, ένα έχουμε να δηλώσουμε ρητά και κατηγορηματικά. Ούτε πάνω από το πτώμα μας. Αυτοί που μας κλέβουν πρωταθλήματα – κύπελλα και βιάζουν τον ελληνικό αθλητισμό δεν έχουν καμιά θέση στο σπίτι μας και θα μας βρουν όλους απέναντί τους. ΥΓ: ΠΑΟΚ εσύ γ@@ την εθνική». Νά που η μπάλα παίζει πολιτική. Και μάλιστα «εθνική πολιτική».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X