Σε απροκλήτη προσαγωγή του νευροχειρούργχου και στελέχους του ΝΑΡ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παναγιώτη Παπανικολάου και της συζύγου του μέσα στην αυλή του σπιτιού τους, προχώρησαν το Σάββατο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί για να αιτιολογήσουν την ενέργεια είπαν ότι τους φάνηκε ύποπτο όχημα και ότι ενοχλήθηκαν στη συνέχεια από την αντίδραση των προσαχθέντων.

Το γραφείο Τύπου του ΝΑΡ κάνει λόγο για στοχοποίηση του Π. Παπανικολάου, ο οποίος είναι γνωστός για τη σταθερή του συμμετοχή στους εργασιακούς και όχι μόνο αγώνες. Αναφέρουν επίσης ότι μετά από κινητοποίηση μελών και φίλων της οργάνωσης, όπως και κατοίκων η αρχική απειλή των αστυνομικών για «αυτόφωρο» δεν υλοποιήθηκε και οι άνθρωποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

 Η ανακοίνωση του ΝΑΡ

Με τον πιο προκλητικό και απροσχημάτιστο τρόπο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ προσήγαγαν το βράδυ του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου στο ΑΤ Περιστερίου τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, ΓΓ της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ νευροχειρουργό Πάνο Παπανικολάου και τη σύζυγό του Ανδρομάχη Ζουρμπάκη (επίσης μέλος της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου) μέσα από την αυλή του σπιτιού τους, όπου είχαν μόλις παρκάρει! Η «δικαιολογία» γι’ αυτήν την ανήκουστη ενέργεια ήταν πως το αυτοκίνητο των δύο γιατρών (με το ιατρόσημο) τους φάνηκε «ύποπτο», πως θέλησαν να «ελέγξουν» αφού το αυτοκίνητο είχε ήδη παρκάρει μέσα στην αυλή της πολυκατοικίας, και πως … «θύμωσαν» με την δικαιολογημένη διαμαρτυρία των δύο πολιτών!

Μετά από άμεση κινητοποίηση κατοίκων, μελών και φίλων της Αριστερής Κίνησης και τις σχετικές διαμαρτυρίες, η αρχική «απειλή» περί «αυτόφωρου» δεν υλοποιήθηκε και οι δύο σύντροφοι (μετά την ταλαιπωρία τους) αφέθηκαν ελεύθεροι.

Έχουμε πολλούς λόγους να θεωρούμε πως ο προκλητικός «υπερβάλλων ζήλος» των αστυνομικών δεν ήταν καθόλου τυχαίος, αλλά πρόκειται για αποτέλεσμα στοχοποίησης του σ. Π. Παπανικολάου και γενικότερα της μαχητικής παρέμβασης της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που έχει γίνει πολύ ενοχλητική για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο μέτωπο της δημόσιας Υγείας, στο μέτωπο της πόλης αλλά και γενικότερα. Είναι γνωστό για παράδειγμα πως ο Π. Παπανικολάου, ως δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, έχει πολλές φορές καταγγείλει δημόσια την «περίεργη» ανοχή αστυνομίας και δημοτικής αρχής σε συγκεκριμένους βαρόνους της νύχτας που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στο Περιστέρι.

Πρόκειται δηλαδή για άνωθεν εντολή, που υλοποίησαν τα «όργανα», όπως άλλα όργανα, ανώνυμα κυβερνητικά τρολ του διαδικτύου, πετάνε λάσπη κατά του Π. Παπανικολάου και της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών.

Είναι βαθιά γελασμένοι βέβαια εάν νομίζουν πως θα κάμψουν έστω και για μια στιγμή την μαχητικότητα των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τι θα κάνει άραγε η Όλγα Γεροβασίλη και η ηγεσία του υπουργείου; Κάποια ΕΔΕ, όπως εκείνη για την απρόκλητη επίθεση στα γραφεία του ΝΑΡ από διμοιρία ΜΑΤ με κλομπ και χημικά, πριν ένα χρόνο, που ακόμα περιμένουμε τα «αποτελέσματά» της;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X